22 Απριλίου 2016

Σοκαριστικές φωτογραφίες ροπαλιές και χτυπήματα από αεροβόλο στο σώμα της Ρίβα από τον Πιστόριους-Την έντυσε αφού την σκότωσε!

Λίγες ώρες μετά τα όσα αποκαλύπτονται στο βιβλίο των αδερφών Calvin και Thomas Mollett "Oscar vs The Truth" μια σειρά σοκαριστικών φωτογραφιών έρχονται να υποστηρίξουν πως ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα με αεροβόλο και ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει θανάσιμα.

Ο 6 φορές χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους δεν έχει αλλάξει από την αρχή τα όσα ισχυρίζεται, επιμένοντας πως σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος όταν την πέρασε για εισβολέα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Οι δύο αναλυτές Calvin και Thomas Mollett ωστόσο έχουν δώσει στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες που αποδεικνύουν, όπως τονίζουν, πως ο Πιστόριους δολοφόνησε τη Ρίβα.



Στέκονται σε δύο τραυματισμούς στην πλάτη του μοντέλου που ισχυρίζονται ότι ταιριάζουν με την άκρη από το ρόπαλο κρίκετ, ενώ από τα σημάδια στο σώμα της εκτιμούν ότι πάλεψαν πριν τη σκοτώσουν. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται μια τρύπα 4,5 χιλιοστών στην πόρτα του υπνοδωματίου του αθλητή που ταιριάζουν με το διαμέτρημα των σφαιρών του αεροβόλου του. Παρόμοιο σημάδι έχει στο χέρι της και η Ρίβα, κάτι που αποδεικνύει σύμφωνα με τους δύο ερευνητές πως μπορεί να την πυροβόλησε όταν έφευγε από την κρεβατοκάμαρα.


Μια άλλη φωτογραφία από μια χτυπημένη χαλύβδινη πλάκα στην πλευρά του λουτρού έρχεται για να υποστηρίξουν πως ο Όσκαρ Πιστόριους χειρίστηκε το ρόπαλο του κρίκετ σε έκρηξη οργής. "Ο Όσκαρ την κυνήγησε με ένα ρόπαλο κρίκετ, εξοργισμένος που κλειδώθηκε στο μπάνιο. Για να τη φοβίσει χτύπησε την πόρτα 2-3 φορές με το ρόπαλο ενώ χτύπησε και τη χαλύβδινη πλάκα στον τοίχο της μπανιέρας", σημειώνει ο Thomas Mollet.


Οι αδερφοί Mollett αναρωτιούνται γιατί δεν είχαν ελεγθεί αυτά τα τραύματα από τους ιατροδικαστές και τους ερευνητές της αστυνομίας ή γιατί δεν παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης. "Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή του εγκλήματος νόμιζαν πως είχαν μια ανοιχτή - κλειστή υπόθεση εναντίον του Όσκαρ Πιστόριους. Ήξεραν ότι τράβηξε τη σκανδάλη και καταθέσεις από τους γείτονες πως άκουσαν μια γυναικεία κραυγή", σημειώνουν στο βιβλίο τους.


Ο Όσκαρ Πιστόριους φέρεται ακόμα να έντυσε το γυμνό πτώμα της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ μετά τη δολοφονία της. Οι δύο αδερφοί ισχυρίζονται πως οι τρύπες στο μπλουζάκι της δεν ταιριάζουν με τα τραύματά της, ενώ δεν υπήρχε πολύ λίγο αίμα πάνω σε αυτό.

"Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι στην μπλούζα που να συνδέεται με τα τραύματά της. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τη σφαίρα που τη χτύπησε στο στήθος. Η μπλούζα επίσης θα ήταν γεμάτη αίμα αν τη φορούσε κατά τη στιγμή των πυροβολισμών", ισχυρίζονται στο βιβλίο τους.


Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί τους, θα εδραιωθεί η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής πως ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη Ρίβα Στέενκαμπ σε έκρηξη οργής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όλα αυτά ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους είχε απαλλαχθεί αρχικά από την κατηγορία δολοφονίας της Ρίβα και είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Πλέον αναμένεται να καταδικαστεί εκ νέου μετά από προσφυγή της δίωξης για δολοφονία στα μέσα Ιουνίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.




Ο Πιστόριους «έντυσε» το γυμνό άψυχο κορμί της Ρίβα αφού την πυροβόλησε

Σύμφωνα με ένα νέο, αποκαλυπτικό βιβλίο που έγραψαν δύο ιατροδικαστές, ο 29χρονος είχε χτυπήσει την κοπέλα του με ένα ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει

Ο Όσκαρ Πιστόριους «έντυσε» το γυμνό άψυχο κορμί της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ, αφού την πυροβόλησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πριν από τρία χρόνια, ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την γνώμη δύο ιατροδικαστών, που εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία και διεξήγαγαν τις δικές τους έρευνες για πάνω από ένα χρόνο, το μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η Στέενκαμπ όταν την βρήκε η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος, δεν έχει πάνω του οπές που να ταιριάζουν με τα τραύματα από τις σφαίρες, ενώ πάνω του εντοπίστηκε ελάχιστο αίμα.

«Δεν υπάρχει ούτε μια τρύπα στο μπλουζάκι που θα μπορούσε να έχει προκληθεί από το τραύμα από σφαίρα στον μηρό του θύματος, παρά το γεγονός ότι το ένδυμα είναι αρκετά μακρύ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία οπή που να ταιριάζει στο τραύμα στο στήθος, ενώ στη μπλούζα βρέθηκε και ελάχιστο αίμα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε μουσκέψει τελείως, εάν όντως τη φορούσε την ώρα του πυροβολισμού», είπε στην εφημερίδα Sun o Κάλβιν Μόλετ, ένα από τα δύο αδέρφια που έγραψαν μαζί το βιβλίο «Όσκαρ εναντίον της Αλήθειας».

Όπως υποστηρίζουν ο Κάλβιν και ο Τόμας Μόλετ, τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Ρίβα ήταν στην πραγματικότητα γυμνή τη στιγμή που την πυροβόλησε ο Πιστόριους και ότι ο δράστης την έντυσε προτού καλέσει την αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο των δύο αδελφών περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία που παρέμεναν μέχρι στιγμής άγνωστα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση, αλλά και φωτογραφίες των πειστηρίων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα ρόπαλο του κρίκετ, με το οποίο οι ιατροδικαστές πιστεύουν ότι ο δράστης είχε χτυπήσει το θύμα πριν της ρίξει με το όπλο του.

Ο 29χρονος παραολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια της δίκης του είχε ισχυριστεί ότι κατά λάθος σκότωσε την κοπέλα του και ότι με το ρόπαλο του κρίκετ χτύπησε μόνο την πόρτα του μπάνιου, ωστόσο οι συγγραφείς του βιβλίου απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως ψευδείς με βάση τα τραύματα της κοπέλας.

Όσκαρ Πιστόριους: Τον Ιούνιο η ποινή του

Η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη αποφάσισε να μεταθέσει για τις 13-17 Ιουνίου τη διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα επιβληθεί στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε τον Δεκέμβριο ένοχος για φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

«Η υπόθεση μετατίθεται στις 13 Ιουνίου. Οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν μέχρι τις 17 Ιουνίου», ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Πρετόρια, κατά το πέρας της σημερινής σύντομης συνεδρίασης που έγινε παρουσία του Οσκαρ Πιστόριους.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη ανακοινώνει πρώτα την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλεται στον καταδικασθέντα.