26 Απριλίου 2016

ΚΛΑΜΑ! Οι τζιχαντιστές κάνουν «κοπάνα» από την μάχη με χαρτί γιατρού

Με ψεύτικα δικαιολογητικά από γιατρούς προσπαθούν να αποφύγουν τα πεδία της μάχης οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους

Το ηθικό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζει το τελευταίο διάστημα κάθετη πτώση και οι άλλοτε σκληροί μαχητές βρίσκουν κάθε δικαιολογία για να αποφύγουν τα πεδία των μαχών. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το αμερικανικό στρατιωτικό think tank «Center for Combating Terrorism» (CTC), το οποίο ισχυρίζεται ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ζητούν από γιατρούς ψεύτικα δικαιολογητικά και με την πρόφαση ότι είναι ασθενείς αποφεύγουν τα πεδία των μαχών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank το ηθικό των τζιχαντιστών έχει πάψει να είναι ακμαίο από το περασμένο έτος, όταν άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα εδάφη που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, στην Συρία και στο Ιράκ.

Από όταν ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Δύσης, που έχουν στόχο κυρίως τα θησαυροφυλάκια και τις πετρελαιοπηγές του Ισλαμικού Κράτους, τα έσοδα των τζιχαντιστών μειώθηκαν σε ποσοστό 30% με αποτέλεσμα το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» να περικόψει τους μισθούς των μαχητών του στο ήμισυ, να σταματήσει να τους χορηγεί τα κάθε είδους επιδόματα που συνήθιζε να δίνει και ακόμα, να προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων στους πολίτες των εδαφών του.

Μεταξύ των φόρων αυτών συγκαταλέγεται και φόρος για την δορυφορική τηλεόραση, πρόστιμο σε όσους δεν είναι σε θέση να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις για το Κοράνι και ακόμα, οι τζιχαντιστές ζητούν από τους κατοίκους του Ισλαμικού Κράτους να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους κατά προτίμηση σε δολάρια ΗΠΑ.

Το ότι η οικονομική κατάσταση στο Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να γνωρίζει καθοδική πορεία αποδεικνύει και το γεγονός, πως σε όσους επιβάλλεται σωματική τιμωρία δίνεται το δικαίωμα να την εξαγοράσουν με χρήματα.

Το «Center for Combating Terrorism» τονίζει ότι, εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, η έλλειψη συνοχής στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και η ισχυρή πλέον φύλαξη στα σύνορα με την Τουρκία, έχουν κάνει δύσκολη την ζωή των τζιχαντιστών και είναι οι αιτίες που το ηθικό τους έχει πέσει.

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ