14 Απριλίου 2016

Εκτός από Διοικητές και αναπληρωτές, διορίζουν και Βοηθούς Διοικητών Νοσοκομείων!

Μετά τον διορισμό των πρώτων διοικητών των Νοσοκομείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέπτεται να διορίσει και Βοηθούς Διοικητών.

Με αργές διαδικασίες συνεχίζονται οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων που ακολουθούν τη διαδικασία της Αξιολόγησης μέσω της αρμόδιας Επιτροπής.

Μετά από αρκετές ημέρες διορίσθηκαν οι πρώτοι 9 διοικητές σε νησιά αλλά και στις περιοχές όπου έχει φουντώσει το προσφυγικό πρόβλημα. Δείτε ΕΔΩ τους διορισμούς που πρώτο έγραψε το HealthReport.gr: «Άρχισαν οι συνεντεύξεις αξιολόγησης για τους διοικητές μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας!».

Οι πρώτοι 30 Βοηθοί Διοικητών

Στο μεταξύ όμως μετά την ολοκλήρωση διορισμού όλων των Διοικητών των Νοσοκομείων, που όπως φαίνεται θα γίνει προς τον Ιούνιο, ετοιμάζεται και ένας νέος θεσμός αυτός των Βοηθών Διοικητών.

Άλλωστε με βάση και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών των Νοσοκομείων Πέτρο Γιαννουλάτο, περί τα μέσα Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός των διοικητών των μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

Οι βοηθοί Διοικητές όπως αναφέρει στο HealthReport.gr o πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών των Νοσοκομείων και Γενικός Γραμματέας Πέτρος Γιαννουλάτος, θα είναι περίπου 30 ετών, θα είναι νέα παιδιά με πλούσια βιογραφικά τα οποία όμως σήμερα δε διαθέτουν εμπειρία.

Η ανάγκη ξεκίνησε σύμφωνα με τον κ.Γιαννουλάτο από το γεγονός ότι ανάμεσα στα βιογραφικά που εξετάσθηκαν για τα νοσοκομεία, ήταν και νέων ανθρώπων με πολλά πτυχία και μεταπτυχιακά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να διαθέτουν ούτε μία ημέρα εμπειρία στη διοίκηση.

Οι «βοηθοί Διοικητών Νοσοκομείων» θα προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περίπου έναν χρόνο, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και με μικρό μισθό και θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από το να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων στο ΕΣΥ, να αποκτήσουν γνώσεις από το σύστημα.
Η εφαρμογή βέβαια του νέου θεσμού θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Μέχρι τότε οι σημερινοί ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μάλλον να μάθουν να απαντούν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης. Δείτε ΕΔΩ τι ρωτούν στις προσωπικές συνεντεύξεις: «Διοικητές Νοσοκομείων: Τι ρωτά στις συνεντεύξεις η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλοι οι διάλογοι»

Πάντως στη διαδικασία της επιλογής έχει ακολουθηθεί όπως λένε πηγές του HealthReport.gr και η …κλασική τακτική, καθώς πάνω πάνω στη λίστα έχουν μπει πρόσωπα από το παρελθόν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε πρόσωπα που θα διοικήσουν νοσοκομεία της Αθήνας θα είναι από τα …παλιά, θα προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ενώ έχουν αναλάβει ξανά νοσοκομεία αλλά και άλλους φορείς του τομέα της Υγείας.

Επισήμως ωστόσο μετά τις συνεντεύξεις παραδίδεται στον υπουργό Υγείας μία σύντομη λίστα (short list) με δύο ονόματα για κάθε θέση ώστε να γίνει η τελική επιλογή.

Τα ονόματα και τα βιογραφικά των 9 πρώτων

Στο μεταξύ όμως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσημα και τα ονόματα και τα βιογραφικά των 9 πρώτων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών.
Συγκεκριμένα:

Στο ΚΘ-ΚΥ ΛΕΡΟΥ διοικήτρια αναλαμβάνει η Σαρίκα Ελένη-Λύδα Βιολόγος στο Α’ Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Έχει διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας και Πτυχίο Βιολογίας, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη για τον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» .

Στο Γ.Ν. Σάμου-Ικαρίας ο Θεόφιλος Λάζαρος, χημικός που έχει εργαστεί ως Συνεργάτης του Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα Άνδρου, ως Αναπληρωτής καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ως Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε.. Ενώ εκτός από το πτυχίο Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διαχείρισης Αποβλήτων και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Στο ΓΝ Μυτιλήνης διοικήτρια επιλέχθηκε η Ζερβού Άννα συνταξιούχος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού στο τομέα της Υγείας. Οι σπουδές της αποτελούνται από το πτυχίο Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών, του τμήματος Διοικητικών Διευθυντών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 8 έτη στον ιδιωτικό τομέα και για περισσότερα από 20 έτη σε Νοσοκομεία ως Διοικητική Υπάλληλος και Προϊστάμενη Διοικητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου αναπληρωτής διοικητής επιλέχθηκε ο Μονοκρούσος Θεόδωρος, συνταξιούχος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Οικονομολόγου. Οι βασικές του σπουδές είναι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά με μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 8 έτη στον Τραπεζικό Τομέα, για 7 έτη σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα και για 13 έτη ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο ΓΝ Κιλκίς ως διοικήτρια επιλέχθηκε η Βλάχου Μαρία, πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Στο ΓΝ Ρόδου ως διοικήτρια αναλαμβάνει καθήκοντα η Χατζηστρατή Αικατερίνη συνταξιούχος Οδοντίατρος του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ. Οι σπουδές της εκτός από το βασικό της πτυχίο στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπληρώνονται από τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου και στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε για περισσότερα από 25 έτη ως Οδοντίατρος του ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Διευθύντριας.

Ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Ρόδου επιλέχθηκε ο Βασιλειάδης Σταμάτιος. Οι βασικές σπουδές του είναι στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης στις Διεθνείς Σχέσεις. Αμφότεροι οι τίτλοι σπουδών αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του San Diego των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής δημόσιων φορέων επιμόρφωσης καθώς και ως ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Γ.Ν.-Ν.Υ Καλύμνου αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Βόλος Εμμανουήλ, πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση. Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός συστημάτων και σύμβουλος λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ΓΝ Κω αναπληρωτής Διοικητής ο Γεωργαντής Νεκτάριος Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος Μηχανικός Υπολογιστών Δήμων στο νησί της Κω.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
healthreport.gr