01 Απριλίου 2016

Έξαλλη η Ζωή που παρεμβαίνει ο Τσίπρας στη δικαιοσύνη.... και όχι αυτή

«Oδυνηρή και λυπηρή συγκυρία κατά την οποία προσγειώνονται στη Βουλή όπως και παλιότερα τροπολογίες άσχετες, αντισυνταγματικές και κείμενες εκτός κάθε νομοθετικού, δημοκρατικού και συνταγματικού πλαισίου. Καταργούνται με αντισυνταγματικές τροποποιήσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής οι Ανεξάρτητες Αρχές που είναι εγγυητικές θεσμικές λειτουργίες για τη Δημοκρατία».
Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες μετά την προ ημερησίας συζήτηση για την Δικαιοσύνη.

Η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση σταμάτησε την έρευνα για τα μνημόνια, γιατί όπως είπε, «προφανώς έγινε αντιληπτό ότι θα περιελάμβανε και τις ευθύνες της τωρινής Κυβέρνησης».

Μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων» (ΜΒΕ)  που πραγματοποιήθηκε στην παλιά Βουλή, η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε πως πραγματοποιούνται «ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με υπουργούς που έχουν την αντίληψη ότι μπορούν να υπαγορεύουν ακόμη και την πορεία των υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπουργό Δικαιοσύνης που αυτοπροσώπως κατέθεσε μήνυση κατά πρώην συναδέλφου του ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου». Ενέργεια που όπως υποστηρίζει είναι «πρωτοφανής, άνευ προηγουμένου κυβερνητικού, δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού αλλά και δικαστικού.