23 Απριλίου 2016

ΦΩΤΟ: Η τρόικα στην πισίνα του Χίλτον – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ στους ΣΥΡΙΖΑίους υπουργούς

Παρασκήνιο από τις ημέρες και τις νύχτες που γράφουν ιστορία

"Ζωή και κότα" περνούν τα μέλη του κουαρτέτου, όταν έρχονται στην Αθήνα! Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να είχε υποδεχτεί πριν κάτι μήνες τους δανειστές με την προειδοποίηση ότι "θα τους ταράξει στην νομιμότητα", τελικά όμως τους "τάραξε" στην… πολυτέλεια, προσφέροντας τους μεγάλες ανέσεις στο Χίλτον.


Η Ρουμάνα οικονομολόγος και εκπρόσωπος του ΔΝΤ στους Θεσμούς κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, η σκληροπυρηνική Βουλγάρα τεχνοκράτης και επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ στην Αθήνα κυρία Ίβα Πέτροβα, ο Ιταλός επικεφαλής του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κύριος Νικόλα Τζιαμαρόλι και ο "νούμερο 2" της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις Γκαμπριέλε Τζιουντίτσε, κάθε φορά που έρχονται στην Αθήνα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, μένουν σε υπερπολυτελείς σουίτες και απολαμβάνουν τις σάουνες, την πισίνα και τα γυμναστήρια του ξενοδοχείου.




Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα», οι Θεσμοί αλλάζουν τους τόπους συναντήσεων κάθε τρεις και λίγο χωρίς να προειδοποιούν την ελληνική πλευρά! Προ ημερών ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε αμέριμνος το ασανσέρ να πάει στον 8ο όροφο, αδιαφορώντας για τις επισημάνσεις των δημοσιογράφων πως οι συζητήσεις γίνονται "by the pool", γιατί απλά δεν μπορούσε να το πιστέψει!Όταν ξανακατέβηκε μετά την άσκοπη βόλτα του έδειξε την έκπληξη του για το γεγονός ότι οι Θεσμοί μιλούσαν για φόρους, μέτρα, περικοπές και ελλείμματα, δίπλα στην πισίνα! Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον σύμβουλο της Τράπεζας της Ελλάδος, Ηλίας Πλασκοβίτης ο οποίος μετά από κάποια λεπτά ψαξίματος βρήκε τους δανειστές σε αίθουσα δίπλα στην πισίνα.

Ακόμα χειρότερα πράγματα αντιμετώπισαν όμως ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας! Ο πρώτος αναγκάστηκε να περιμένει 3 ώρες τους Θεσμούς στον χώρο της υποδοχής, αφού δεν είχαν τελειώσει την προηγούμενη σύσκεψη τους και ο δεύτερος αναγκάστηκε να φύγει από το Χίλτον και να ξανά επιστρέψει μετά από 4 ώρες, γιατί άλλαξαν οι Θεσμοί τελευταία στιγμή την ώρα του ραντεβού χωρίς να τον ενημερώσουν!


Οι αποστάσεις και οι διαφορές ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους δεν αφορούν μόνο στα μέτρα που συζητιούνται, αλλά και στα… τσιγάρα! Μπορεί οι Θεσμοί να μην καπνίζουν, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν πολλά "ντουμάνια".Ένας από τους υπουργούς που δεν μπορούν χωρίς ...νικοτίνη είναι και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σε μια συνάντηση με το κουαρτέτο, όταν τους άκουγε να μιλούν για αυξήσεις στα τσιγάρα, άφησε σύξυλο τον αντικαπνιστή Ευκλείδη Τσακαλώτο και πήγε να... ξεχαρμανιάσει στο εστιατόριο "Βυζαντινό", τον μοναδικό χώρο εντός του ξενοδοχείου που επιτρέπεται το κάπνισμα! Τα ίδια τραβάει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που έχει και αυτός την κακή συνήθεια του καπνίσματος!

ΦΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΧΙΛΤΟΝ
http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=322001&artTitle=foto_ntokoumenta_oi_thesmoi_stin_pisina_tou_chilton__kanoun_apistefta_kapsonia_stous_ypourgous_