05 Απριλίου 2016

Επίσημο πόρισμα Εισαγγελέα: Δεν είναι ο Σαμαράς στη μαϊμού κασέτα της Χρυσής Αυγής

«Δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με την φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά» αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Την αναφορά της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών βάσει της οποίας τέθηκε στο αρχείο η καταγγελία της Χρυσής Αυγής περι εις βάρος των μελών της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην δικαιοσύνη  κατέθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε καταθέσει απόσπασμα ηχογραφημένης συνομιλίας υποστηρίζοντας ότι ένας εκ των ομιλητών είναι ο πρώην πρωθυπουργός και λέει «πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμ…».

Υποστηρίχθηκε δε ότι με τον χαρακτηρισμό «Παναθηναϊκάκιας» εννοεί τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο κάτι που υπονόησε και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Δικαιοσύνη ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησε πραγματογνωμοσύνη από την οποία προέκυψε ότι: «Δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με την φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά».