12 Απριλίου 2016

ΚΛΑΜΑ! Μοιραράκη: Στουρνάρα παίξε μπάλα, γιατί αυτοί είναι… άχρηστοι! (βίντεο)

Οταν ο Γιάννης Στουρνάρας κλήθηκε νυχτιάτικα στο «Hilton» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έπεσε πάνω στη «βασίλισσα της μπουχάρας», τη Δέσποινα Μοιραράκη.

Είχε στήσει, βλέπετε, καραούλι στο ξενοδοχείο και έκανε τα παράπονά της σε όποιους θεωρούσε υπευθύνους για την αποτυχία της έκθεσης χαλιών λόγω των διαπραγματεύσεων. Πρώτα, ως γνωστόν, την «έπεσε» στους Γ. Σταθάκη και Ευ. Τσακαλώτο, το δίδυμο των διαπραγματευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντάς τους να τελειώνουν τις διαπραγματεύσεις γιατί «έχει ναυαγήσει το εμπόριο, έχει ναυαγήσει η χώρα».

Οι δύο συριζαίοι με τα σακίδια στην πλάτη την άκουσαν μεν αλλά δεν της έδωσαν σημασία. Ετσι, όταν είδε τον κ. Στουρνάρα να καταφθάνει νυχτιάτικα στο «Hilton», η ευκαιρία για την κυρία Μοιραράκη ήταν μοναδική.

«Γιάννη, να τα αναλάβεις όλα εσύ»

Ηταν εξοργισμένη με την κατάσταση, αφού κάθε χρόνο κάνει αυτό το μπαζάρ με επιτυχία, αλλά εφέτος με τις διαπραγματεύσεις που δεν ολοκληρώνονται η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Σημειώθηκε, όπως ακούστηκε να λέει, μείωση των εισπράξεών της κατά 70% και κατακόρυφη μείωση της προσέλευσης του κόσμου.

Μια «βασίλισσα της μπουχάρας» με τα… μπορντοροδοκόκκινα χαλιά δεν θα το άφηνε ποτέ  έτσι το θέμα. Δεν ήταν δυνατόν οι Κατρούγκαλος, Σταθάκης και Τσακαλώτος, τα WikiLeaks, τα ΜΑΤ, καθώς και η Ντέλια, να χαλάσουν το μπαζάρ και να θίξουν το γόητρό της. Μόλις είδε τον κ. Στουρνάρα τον πλησίασε.

Αφού συνέστησε τον σύζυγό της (αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού), του εξέφρασε την αγωνία της υποβάλλοντάς του παράλληλα το αίτημα:

«Μου ζήτησε να αναλάβω τα οικονομικά της χώρας» αφηγείται ο κ. Στουρνάρας. Και το ζήτησε αυτό επιτακτικά, ενώπιον των δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειχναν δήθεν αδιάφοροι.

«Μα δεν γίνεται να συμβεί αυτό» απάντησε κάπως ντροπαλά ο κεντρικός τραπεζίτης. «Οχι, να τα αναλάβεις εσύ, να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις» είπε χωρίς να σηκώνει μύγα στο σπαθί της η κυρία Μοιραράκη. «Δεν γίνεται, κυρία μου, είμαι ο κεντρικός τραπεζίτης. Εχω άλλη αποστολή, μην επιμένετε» απάντησε χαμογελαστός ο κ. Στουρνάρας.

Η «βασίλισσα της μπουχάρας» του πέταξε ένα «να τα αναλάβετε όλα εσείς για να  τελειώνουμε» και η συζήτηση έκλεισε εκεί. Ο κ. Στουρνάρας πήρε εν συνεχεία τους Σταθάκη και Τσακαλώτο και πήγαν σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν τσάι και συζήτησαν για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε και εκτιμήσεις ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία.

Ή μήπως το είπε έτσι, για να ηρεμήσει κάπως την κυρία Μοιραράκη;

Βηματοδότης