20 Απριλίου 2016

ΚΟΤΕΣ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ! Κατρούγκαλος: Κατατίθεται την Πέμπτη το ασφαλιστικό – Μετά το Πάσχα η ψήφιση του

Την Πέμπτη θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τονίζει ότι θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα και ότι δεν θα χρειαστούν ψήφοι από άλλα κόμματα για να περάσει.

Κληθείς να σχολιάσει ο υπουργός τη δήλωση στελέχους της ΕΕ ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα του ασφαλιστικού, είπε ότι «η δική μου εικόνα είναι τελείως διαφορετική». Εμφανίστηκε επίσης ο κ.Κατρούγκαλος ανοιχτός στην πιθανότητα κάποιων βελτιώσεων στο νομοσχέδιο, όχι όμως σε άλλες μειώσεις συντάξεων και χαρακτήρισε «παρανοϊκό το θόρυβο που ξέσπασε για τους βουλευτές» και την εξαίρεση τους.

Ο υπουργός Εργασίας υπολογίζει ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό θα ανέλθει στο 65%. Αρχικά το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ από 17% σήμερα, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα πέσει στο 7%. Τέλος, αναφορικά με την διατήρηση του αγγελιόσημου, δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε μέχρι τέλους αλλά δεν το δέχτηκαν οι θεσμοί».