18 Απριλίου 2016

«Διαπραγμάτευση» για… κλάματα: Κατάφεραν μέχρι και να συσπειρώσουν τους δανειστές!

H Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον σε κοινούς στόχους αναφορικά με την ελληνική διαπραγμάτευση, μετέδωσε η Sueddeutsche Zeitung, χωρίς να επικαλείται τις πηγές της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο συμβιβασμός επετεύχθη σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση μεταξύ της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, του Προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, του επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Disjsselbloem, του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Οι πιστωτές θέλουν η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που τα συμφωνηθέντα μέτρα δεν διασφαλίσουν πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018, μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα, σε ευθυγράμμιση με το δημοσίευμα του Σαββάτου της Wall Street Journal που θέλει τους δανειστές να εξετάζουν την επιβολή έξτρα μέτρων τα οποία θα επιβληθούν αν η Αθήνα δεν καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές κοντά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την έκτακτη ημίωρη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde (σ.σ. την οποία ο ίδιος ζήτησε), δεν επιβεβαίωναν τα περί συμβιβαστικής πρότασης. Επιφυλάχθηκαν για απαντήσεις από την Αθήνα.

Στο μεταξύ, η γερμανική Bild, επικαλούμενη δηλώσεις του Wolfgang Schaeuble, αναφέρει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «βλέπει» συμφωνία με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις την επόμενη εβδομάδα.

http://www.lykavitos.gr/archives/404604