19 Απριλίου 2016

Πυρά Άδ.Γεωργιάδη προς Π. Πολάκη

Σφοδρή επίθεση μέσω ερώτησης στη Βουλή για τις αδιαφανείς προσλήψεις στις ΜΕΘ εξαπολύει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον Υπουργό Υγείας κ.  Ανδρέα Ξανθό με βάση ποια διάταξη νόμου ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ.  Παύλος Πολάκης, εξασφάλισε το δικαίωμα απόκτησης των πρωτότυπων φακέλων των υποψήφιων ιατρών και νοσηλευτών από τις αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:                        

Προς:  Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αναφορικά με τη διαφαινόμενη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας στους διαγωνισμούς επιλογής 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών

Το πεδίο συνάντησης του νόμου και της πρωτοφανούς στάσης του Υπουργείου Υγείας στους διαγωνισμούς για το διορισμό 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών, χαρακτηρίζεται από αίσθηση ιδιαίτερης κρισιμότητας, καθώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν εξοπλίστηκε από τις απαραίτητες εγγυήσεις περί αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φαίνεται απρόθυμη να ακολουθήσει το δόγμα του πολιτικού προϊσταμένου τής και Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, περί «Διασφάλισης της νομιμότητας και του Κράτους Δικαίου παντού».

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Με βάση ποια διάταξη νόμου ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Πολάκης, εξασφάλισε το δικαίωμα απόκτησης των πρωτότυπων φακέλων των υποψήφιων ιατρών και νοσηλευτών από τις αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, μάλιστα, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

http://www.liberal.gr/arthro/44596/epikairotita/2016/pura-adgeorgiadi-pros-p-polaki.html