08 Απριλίου 2016

Επίθεση για τα γίδια του σταλίνα Σπίρτζη στο ΤΑΙΠΕΔ... ενώ ο Τσίπρας υπέγραφε την πώληση του λιμανιού

Πρωτοφανής η νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα
Ανήμερα της υπογραφής -αν όχι της σημαντικότερης της πιο επίμαχης σίγουρα- ιδιωτικοποίησης, αυτής του μεγάλου λιμανιού της χώρας, επέλεξε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να διαφοροποιηθεί ανοιχτά και να εκφράσει την αντίθεση του με την «πολιτική» που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξή του στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κυκλοφορεί αύριο, επιβεβαιώνει την κόντρα του με το ταμείο, εμφανίζεται αντίθετος στις επιλογές του και απευθύνει αυστηρές συστάσεις στη διοίκηση να περιοριστεί στο ρόλο της.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης έχει ως εξής:

«ΕΡ: Θα έχετε δει και εσείς τα δημοσιεύματα που σας φέρνουν σε συνεχή κόντρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Εντέλει συμφωνείτε με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ;

ΑΠ: Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».