04 Απριλίου 2016

Μάλια κουβάρια και Οσμή εσωκομματικής κόντρας έχει η ιστορία των σκουπιδιών στην Κύπρο ;


Εδω ο καβγάς
Μεγάλος καβγάς ξέσπασε στο twitter μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Αβέρωφ Νεοφύτου με αφορμή τα όσα ο Δήμαρχος Πάφου, Φ. Φαίδωνος καταλόγισε στον Τάσσο Παπαδόπουλο αναφορικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ του οποίου είναι στέλεχος ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σε δηλώσεις του είπε πως το κόμμα «δεν υιοθετεί ούτε υπονοούμενα ούτε δηλώσεις από οποιονδήποτε εκστομίζονται και σε οιονδήποτε αναφέρονται».  Δεν πρέπει τόνισε να φτάσουμε «στο σημείο να σπιλώνουμε συνειδήσεις και να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια με υποθέσεις και εικασίες».  Χρειάζεται επεσήμανε αυτοσυγκράτηση και περισσότερο όταν υποθέσεις γίνονται για τεθνεώτες. Ο κ. Νεοφύτου κάλεσε του πάντες, εννοώντας προφανώς τον κ. Φαίδωνος «να μη φύγουν από το τεκμήριο της αθωότητας και πάνε στο τεκμήριο της λάσπης και της ενοχής».

Στο ίδιο πλάισιο Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι κάποιοι από την Κύπρο μετέφεραν στον Φώτη  Μπόμπολα, συμβουλή προς τον αδελφό του Λεωνίδα, να «δώσει» στους Κύπριους ανακριτές «ένα – δύο στελέχη του ΑΚΕΛ, ότι τάχα είχε σχέση μαζί τους» ώστε να γλιτώσει και να μετατραπεί από κατηγορούμενος σε μάρτυρα κατηγορίας.