19 Απριλίου 2016

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Δεν απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης επί των καταγγελιών μας

Επί της ουσίας των προβλημάτων και των καταγγελιών της χθεσινής ανακοίνωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, επισημαίνει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Χθες, η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της λίβελο για την Κυβέρνηση και ειδικά για το υπουργείο Δικαιοσύνης, έκανε λόγο, μεταξύ των άλλων, ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και «φιλικές προειδοποιήσεις» για να συμμορφωθούν.

Στην συνέχεια χθες ο κ. Παρασκευόπουλος επί των καταγγελιών της ΟΣΥΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία -πλέον του ότι εξέφρασε την «έκπληξή του» για τις καταγγελίες- αναφέρεται μεν στην κατάσταση που υπάρχει στις φυλακές αλλά τις απέδωσε σε άλλα αιτία, ενώ δεν απάντησε επί της ουσίας των καυτών θεμάτων που τέθηκαν από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σήμερα, η ΟΣΥΕ αναφέρει: «Μετά την χθεσινή απάντηση του κυρίου υπουργού Δικαιοσύνης στο προηγηθέν Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας μας, καταλάβαμε επιτέλους γιατί επί τόσο καιρό αρνείται, πεισματικά θα έλεγε κάποιος, να μας συναντήσει και να συνομιλήσει επί της ουσίας μαζί μας για τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών. Προφανώς γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα να μας πει. Όπως έκανε άλλωστε και με την κατά τα άλλα έγγραφη απάντησή του.

Ακόμη, η ΟΣΥΕ αναφέρει ότι ο κ. Παρασκευόπουλος αν επιμένει στην άποψή του περί ύπαρξης παράκεντρων στο χώρο των σωφρονιστών υπαλλήλων, τότε του ζητεί «να κοιτάξει τότε πιο κοντά και όχι στον δικό μας χώρο και κυρίως όμως, ως υπεύθυνος υπουργός του ζητάμε να τα κατονομάσει».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναρωτιέται «αν όλα βαίνουν καλώς στις φυλακές της Χώρας, τότε ως προς τι η χθεσινοβραδυνή και όχι και τόσο αιφνιδιαστική ολονύχτια έρευνα στις τρεις από τις πέντε πτέρυγες του Κορυδαλλού, από τόσους πολλούς αστυνομικούς και διαφορετικές μάλιστα αστυνομικές υπηρεσίες;»

Και καταλήγει η ΟΣΥΕ: «Αν θεωρήσουμε ότι υπήρξε και κάτι θετικό από την απάντηση του κυρίου υπουργού, αυτό είναι μόνο μια πρόσκαιρη ικανοποίηση ότι τελικά έστω και με αυτόν τον τρόπο αναγκάσαμε τον κύριο Υπουργό να συνομιλήσει μαζί μας. Τον παρακαλούμε όμως αν θελήσει να μπει στον κόπο να μας ανταπαντήσει ακόμα και αν το κάνει με τον δικό του «δημοκρατικό» τρόπο όπως και προηγούμενα έκανε ας συμπεριλάβει τουλάχιστον αυτήν την φορά και κάποιες απαντήσεις στις αιτιάσεις του δελτίου Τύπου μας».

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ