20 Απριλίου 2016

Ο Πιστόριους χτύπησε με ρόπαλο τη Ρίβα πριν την πυροβολήσει;

Ενώ ο 6 φορές χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ πρόκειται να καταδικαστεί τον Ιούνιο για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, ένα νέο βιβλίο ισχυρίζεται πως την κακοποίησε με ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει.
Ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, πυροβόλησε 4 φορές στην πόρτα της τουαλέτας, με τις σφαίρες να βρίσκουν τη Ρίβα Στέενκαμπ στο ισχίο, το κεφάλι και το χέρι. Ο παραολυμπιονίκης είχε ισχυριστεί πως πέρασε κατά λάθος τη φίλη του εισβολέα και όταν κατάλαβε το λάθος του χρησιμοποίησε ένα ρόπαλο του κρίκετ για να σπάσει την πόρτα.

Οι Calvin και Thomas Mollet στο νέο τους βιβλίο "Oscar vs The Thruth" ισχυρίζονται ότι ίσως ο Όσκαρ Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα Στέενκαμπ με το ρόπαλο του κρίκετ πριν τη πυροβολήσει. Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από ανάλυση των μελανιών που είχε στην πλάτη της η Ρίβα και είχαν αγνοηθεί. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αλήθεια θα σήμαινε ότι έτρεχε μακριά του όταν τη χτύπησε.



Αναφέρουν επίσης ότι τσακώνονταν για πάνω από μία ώρα. "Ο Όσκαρ την κυνηγούσε με το ρόπαλο του κρίκετ. Εκνευρίστηκε που κλειδώθηκε στο μπάνιο και για να την τρομάξει άρχισε να χτυπά την πόρτα με το ρόπαλο. Κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα εξετάζοντας την ποσότητα και τη θέση όλων των τραυμάτων στο σώμα της Ρίβα, κάτι που παρέλειψε να λάβει υπόψη του όπως λένε ο παθολόγος.

Τα δύο αδέρφια ισχυρίζονται ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα μετά από καυγά μεταξύ του ζευγαριού που άκουσε γείτονάς τους. "Η Estelle van der Merwe είπε ότι δεν μπορούσε να ακούσει τις λέξεις ή τη γλώσσα, αλλά κρίνοντας από τον τόνο της φωνής είναι σίγουρη ότι ήταν γυναίκα. Έμοιαζε η γυναίκα να τσακώνεται με κάποιον αν και δεν μπορούσε να ακούσει δεύτερη φωνή".

Πηγή: Metro