20 Απριλίου 2016

ΡΟΜΠΑ! Τα τεκμήρια τελικά διαψεύδουν τον Δ. Βίτσα για τις σκηνές

Αδιάβαστος πιάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μετά τις αποκαλύψεις του επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρου Θεοδωράκη για το περίφημο κάμπινγκ «Νηρέας» στο Λιτόχωρο. Ο κ. Βίτσας ισχυρίστηκε ότι στο τίμημα που πληρώνει το ελληνικό κράτος (9,5 ευρώ την βραδιά) συμπεριλαμβάνονται και οι σκηνές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η τιμή του τιμοκαταλόγου , η οποία είναι στα 4 ευρώ!. Ωστόσο, όπως, αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το liberal.gr οι σκηνές δεν ανήκουν στον ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, αλλά είναι αυτές που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος σε όλα τα hotspot! Συνεπώς, οι όποιες δικαιολογίες του κ. Βίτσα για τον υπερδιπλασιασμό της τιμής (λόγω extra παροχών) πέφτουν στο κενό, αφού τα τεκμήρια τον διαψεύδουν πανηγυρικά.

Για του λόγου του αληθές ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ασφάλεια: «Μας φέρατε εδώ ή αναγγείλατε μια τιμή από το κάμπινγκ, που αφορά την περσινή τιμή κατ’ άτομο. Δεν συμπεριλάβατε σε αυτό: Πρώτον, την ενοικίαση της σκηνής, η οποία είναι φέτος 5 ευρώ, ενώ είναι 6 ευρώ το κατ’ άτομο. Δεύτερον, δεν συμπεριλάβατε σε αυτά τα τριάμισι ευρώ της παροχής ρεύματος και άλλες δυνατότητες –όχι βέβαια, το νερό, το ίντερνετ κ.λπ..

Αν αυτά τα διαιρέσετε, ακόμα και δια δύο που είναι η συνήθης πρακτική ή δια τρία, ξαναφτάνετε πάλι στα εννιάμισι ευρώ. Όμως, εγώ σας λέω –για να είμαστε και συνεννοημένοι μεταξύ μας- ότι αυτό το θεωρώ, στο πλαίσιο μιας προσφοράς που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, ότι θα ήταν –είναι- και ακριβό».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυπτε ότι δίχως διαγωνισμό, για μία ημερήσια φιλοξενία προσφύγων –μόνο φιλοξενία, χωρίς φαγητό- το ελληνικό κράτος πληρώνει στο κάμπινγκ 9,5 ευρώ τη βραδιά. «Και βρίσκουμε στον τιμοκατάλογο που έχει αναρτήσει αυτό το κάμπινγκ ότι η φιλοξενία σε αυτό το κάμπινγκ -αν δεν πήγαινες με την Κυβέρνηση και πήγαινες μόνος σου- είναι 4 ευρώ τη βραδιά. Μπορείτε να κάνετε τους πολλαπλασιασμούς; Διότι εμάς μας βγαίνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα», προσέθετε χαρακτηριστικά.




Αλέξανδρος Διαμάντης