14 Απριλίου 2016

Ο Θ. Μιχόπουλος επέστρεψε στο Μαξίμου ; Κυβερνητικές διαρροές για γέλια

Η προπαγάνδα με άρωμα Βενεζουέλας (για πολλά γέλια) μέσα από κυβερνητικούς κύκλους και τα γνωστά ροζ παπαγαλάκια των ΜΜΕ συνεχίζεται και σήμερα.

Αφού επιχειρείται να εμφανισθεί πως ο περιφερόμενος ανά τα Ευρώπας απολύτως απομονωμένος ΙΚΕΤΗΣ Τσίπρας, να βρίσκει συνεχώς νέους συμμάχους στον… τιτάνιο αγώνα του υπέρ της «μάχης του καλού και του δικαίου».

Ρε μπας και επέστρεψε ο «σύντροφος» Θόδωρος Μιχόπουλος από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου;

Πάμε τώρα στο «κυβερνητικό» ρεπορτάζ

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κατανόησε τις ελληνικές θέσεις και συμμερίστηκε την άποψη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο, παρουσιάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Από το Μαξίμου, όπως περίπου έλεγαν και χθες, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέρουν ότι υπήρξε κοινός τόπος όχι μόνο επί της ουσίας -ότι δηλαδή δεν χρειάζονται νέα μέτρα- αλλά και επί της διαδικασίας, να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η στήριξη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν στείλει πολλάκις μηνύματα άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, καλώντας την ελληνική πλευρά να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Κατά το δείπνο εργασίας που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ. Σούλτς την κίνηση να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών δύο νομοσχέδια, χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να αποφασίζει τον τρόπο κατανομής των μέτρων.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Τσίπρας εξήγησε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Επανέλαβε τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Παράληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε μέσω Twitter το γεγονός των κοινών πεποιθήσεών που έχει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη» έγραψε, ενώ, σε άλλη ανάρτησή του, σημείωσε: «Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, που παρακολουθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας, κ. Γκουαλτιέρι, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων.

http://www.lykavitos.gr/archives/404039