27 Απριλίου 2016

Φανατική θαυμάστρια των σειρών CSI βοήθησε την αστυνομία να διαλευκάνει δολοφονία

Μια φύλακας πάρκου στην Σεβίλλη και οπαδός της τηλεοπτικής σειράς CSI των εγκληματολογικών εργαστηρίων, βοήθησε την τοπική αστυνομία να επιλύσει τον γρίφο πίσω από έναν βιασμό μετά φόνου.

Η Κάρμεν Μορένο συνέλεξε στοιχεία ζωτικής σημασίας που είχαν παραβλεφθεί από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του πάρκου, τόπο του εγκλήματος, κάτι άλλωστε που κάνει τα τελευταία 28 χρόνια που εργάζεται σε αυτό το πόστο.

Η Μορένο πήγε να καθαρίσει το «χάος» που άφησαν πίσω τους οι αστυνομικές αρχές που ερευνούσαν την δολοφονία μιας γυναίκας στο πάρκο Σαν Μαρία, όταν παρατήρησε στο έδαφος κάποια μαντηλάκια γεμάτα αίμα.

«Πίσω από το παγκάκι όπου ανακαλύφθηκε το πτώμα υπήρχε ένας σωρός από ματωμένα μαντηλάκια και σερβιέτες», δήλωσε η Μορένο. «Κανονικά θα έπρεπε να φοράω γάντια, αλλά δεν είχα μαζί μου και καθώς είμαι φανατική οπαδός των CSI ήξερα ότι έπρεπε να είμαι προσεκτική για να μην αλλοιωθούν τα αποδεικτικά στοιχεία που έφεραν πάνω τους», πρόσθεσε η επίδοξη ντετέκτιβ.

«Πήρα τότε μια μικρή πλαστική τσάντα για να πιάσω τα στοιχεία και μετά χρησιμοποίησα μια μεγαλύτερη τσάντα για να τα τοποθετήσω μέσα», εξήγησε η Μορένο. «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τα είχε ανακαλύψει, καθώς ήταν εμφανείς οι κηλίδες αίματος πάνω στο παγκάκι», πρόσθεσε.

Η αστυνομία κλήθηκε στο πάρκο στις 23 Φεβρουαρίου μετά το θάνατο μιας 31χρονης γυναίκας, που αρχικά αντιμετωπίσθηκε από τις αρχές  ως αυτοκτονία, χωρίς να πραγματοποιείται ενδελεχής έρευνα στον τόπο του εγκλήματος.

Η γυναίκα, προφανώς σε κατάθλιψη, είχε πάρει μια μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών. Ήταν τότε που κάποιος την πλησίασε και την βίασε τόσο βάναυσα που πέθανε από εσωτερικά τραύματα. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε αργότερα ότι το θύμα δεν είχε πεθάνει από υπερβολική δόση χαπιών.

Η αστυνομία ταυτοποίησε το DNA που βρήκε η Μορένο με εκείνο ενός σεσημασμένου 46χρονου άντρα, ο οποίος και τώρα κατηγορείται για τον βιασμό και την δολοφονία της άτυχης 31χρονης. Ο αρμόδιος εισαγγελέας μάλιστα εξήρε την συμβολή της Μορένο, λέγοντας ότι χωρίς αυτά που ανακάλυψε, η υπόθεση θα ήταν δύσκολο να στοιχειοθετηθεί.