12 Απριλίου 2016

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ! Χορηγοί της Euractiv του Ρουμπάτη οι Τούρκοι

Από το 2010 ανελλιπώς πλήρωναν οι Τούρκοι Βιομήχανοι την επαγγελματική δραστηριότητα της EurActiv, το ελληνικό τμήμα της οποίας ίδρυσε αλλά και διαχειριζόταν, όταν ήταν δημοσιογράφος, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑίος διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Ιδού οι "συνεταίροι περιεχομένου", όπως ονομάζονται οι σπόνσορες, στην ιστοσελίδα της euractiv όπου μέχρι πρόσφατα ήταν ο σύνδεσμος Τούρκων Βιομηχάνων και τώρα αντικαταστάθηκε από ένα τούρκικο περιοδικό


Δήλωση της TÜSIAD Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων ΟΙΚ . Στοιχεία 2014 & 2013 όπου αναφέρουν έξοδα 800.000 λίρες Τουρκίας για δημοσιεύσεις και 900.000 για χορηγίες και η απάντησή τους ότι είναι χορηγοί της σελίδας euractiv.




Ο σημερινός Διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης ασκούσε το «επάγγελμα» του δημοσιογράφου με ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ που “κρύβονται” πίσω από το ακρωνύμιο TUSIAD ως συνέταιροι περιεχομένου… στην EurActiv του ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ σημερινού Διοικητή της Ε.Υ.Π.

Το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος δεν έκανε ρεπορτάζ λέγοντας για να δικαιολογηθεί : «…..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ TΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;»

Πληροφοριακά τα Ιδρυτικά μέλη της TUSIAD είναι οι εξής τουρκικές εταιρείες:

-Koç Holding A.Ş.
-Eczacıbaşı Holding A.Ş.
-Sabancı Holding A.Ş.
-Yaşar Holding A.Ş.
-Metaş A.Ş. Güney Sanayi A.Ş.
-Tekfen A.Ş.
-Otomobilcilik A.Ş.
-Çanakkale Seramik A.Ş.
- Elektrometal San. A.Ş.
-Altınyıldız Mensucat A.Ş.
-Elyaflı Çimento San. A.Ş.