14 Απριλίου 2016

Μα γιατί δεν παραιτούνται; Αφού το απαιτούμε μαζικά στο facebook και το twitter…

Toυ Γιάννη Τσιαμήτρου

Η αλήθεια είναι πως είμαστε θυμωμένοι όσο δεν πάει σαν έθνος, εξοργισμένοι θα έλεγα, έτοιμοι να κάνουμε επανάσταση, έτοιμοι να αγωνιστούμε για τη χώρα μας που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, έτοιμοι να παλέψουμε για να έρθει μια φυσιολογική κυβέρνηση και όχι αυτό το χάος που βλέπουμε. Είμαστε ήδη στον ξεσηκωμό. Τα πληκτρολόγιά μας έχουν πάρει φωτιά. Καιρό είχα να δω τέτοιο πανεθνικό αγώνα για το κοινό καλό. Απορεί και το twitterμε το πόσο θυμό και οργή έχουμε μέσα μας.

Έβλεπα τους Ισλανδούς αυτές τις μέρες οι οποίοι βγήκαν μαζικά στο δρόμο απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού τους άμεσα λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των panamapapers. Ένας λαός που για μια ουσιαστικά όχι σημαντική αφορμή για την καθημερινότητά του έδειξε αντανακλαστικά πολύ άμεσα και απρόβλεπτα κατά τη γνώμη μου.

Στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει κράτος και όμως δεν ανοίγει ρουθούνι αν εξαιρέσουμε την καθημερινή μας ιντερνετική επανάσταση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε γίνει ένας λαός νωθρός, ένας λαός που δεν αντιδρά σε τίποτα και για τίποτα τη στιγμή που μπροστά μας διακυβεύονται πολύ σοβαρά ζητήματα, ακόμα και η εθνική μας κυριαρχία μετά τα χθεσινά γεγονότα. Κανονικά μετά τα χθεσινά στην Ειδομένη αν ήμασταν υγειές έθνος θα πρέπει να ήμασταν όλοι στο σύνταγμα απαιτώντας τουλάχιστον εξηγήσεις. Δε λέω πως θα λυνόταν κάτι, πάλι δε θα ίδρωνε το αυτί τους, αλλά τουλάχιστον αυτή θα ήταν μία υγιής αντίδραση κοινωνίας. Το ίδιο και για τα μέτρα που έρχονται. Και όχι να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα αυτά καθ’ αυτά αλλά για την απίστευτη κοροϊδία αυτών των ανθρώπων εδώ και 15 ολόκληρους μήνες.

Αντιθέτως για όλους εμάς φαίνεται πως είναι μια συνηθισμένη εβδομάδα όπου όλα πάνε καλά. Κάποια στιγμή πιστεύω πως θα πρέπει να αντιδράσουμε, θα πρέπει να ζητήσουμε ξανά τις ευκαιρίες στη ζωή μας, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, και αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να εκφραστεί ως μια απλή διαμαρτυρία απέναντι στο πολιτικό σύστημα αλλά και σε μια επανεκκίνηση κυρίως της παραγωγικότητάς μας με κάθε τρόπο. Θα είναι πολύ καλύτερα να πράξουμε από το να αναλωνόμαστε σε μια συνεχόμενη κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία δεν πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις να οδηγήσει και πουθενά.

Τσιαμήτρος Γιάννης, φοιτητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
http://www.liberal.gr/arthro/42187/forum/2016/ma-giati-den-paraitountai-afou-to-apaitoume-mazika-sto-facebook-kai-to-twitteri.html