06 Απριλίου 2016

Το Ποτάμι ζητάει από τον Τόσκα τα τιμολόγια των hot spots

Ευθείες βολές ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, εξαπέλυσε το Ποτάμι, σχολιάζοντας την χθεσινή επιστολή-απάντηση του κ. Τόσκα στις καταγγελίες βουλευτών του περί αδιαφάνειας και σπατάλης στη διαμόρφωση του hot spot στη Χίο.

«Αν κάποιος προσπαθεί να παρακάμψει τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αυτός είναι ο ίδιος ο κ. Τόσκας, ο οποίος αντί να απαντήσει στους ερωτώντες βουλευτές του Ποταμιού και να καταθέσει τα έγγραφα που του ζητούν, επιλέγει να στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση. Ας μην κωλυσιεργεί, λοιπόν: περιμένουμε άμεσα την απάντησή του και τα αντίγραφα των τιμολογίων που εξέδωσε η ανάδοχος εταιρεία στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου για την δημιουργία hot spot στην Χίο» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ,συμπληρώνοντας:

«Συγκεκριμένα, καλούμε τον κ. Τόσκα να πει στους Έλληνες φορολογούμενους αν κατακυρώθηκε το έργο σε μία εταιρεία η οποία δεν διατηρεί ιστοσελίδα, ούτε δημοσιεύει τους ισολογισμούς της, σε μια εταιρεία, δηλαδή, η οποία συστηματικά παρανομεί μην τηρώντας τις ελάχιστες υποχρεώσεις διαφάνειας.

Ζητάμε μια πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση κι όχι μισές αλήθειες -οι οποίες είναι χειρότερες από ψέμα- σαν αυτές που αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση: Αληθεύει, κ. Τόσκα, ότι η (όντως τεράστια, ασυνήθιστη και γι’ αυτό ύποπτη) έκπτωση 30,5% που έκανε η ανάδοχος εταιρεία, συνοδεύτηκε αμέσως μετά από νέα, πρόσθετη σύμβαση 423.183 ευρώ, με την ίδια εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, για την «έντεχνη εκτέλεση εργασιών» με αποτέλεσμα το έργο τελικώς να εκτελεστεί με σχεδόν μηδενική έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό;

Αντί λοιπόν ο κ. Τόσκας να στέλνει επιστολές-εκθέσεις ιδεών, στο προεδρείο της Βουλής, απαιτούμε την άμεση αποστολή των αιτούμενων τιμολογίων και τη συμμόρφωσή του με τις προσήκουσες διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου».