17 Απριλίου 2016

Είχε αθωώσει τον Μαρινάκη η δικαστής του Koriopolis!

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Κοτσομύτη που ανέβαλε το Koriopolis για τον Οκτώβριο και δεν έχει... ιδέα από ποδόσφαιρο, είχε δικάσει πέρσι τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του τελικού με τον Αστέρα Τρίπολης!

Αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου πήρε η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, μόνο που τότε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικάσει με άλλη σύνθεση και όχι με τη σύνθεση που είχε κληρωθεί για την Παρασκευή (15/4) και που τελικά έδωσε την αναβολή.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε ποια ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου που επρόκειτο να δικάσει, αλλά τελικά... δεν!

Πρόκειται για την Ελένη Κοτσομύτη, η οποία κατά διαβολική σύμπτωση, είχε δικάσει στις 30 Ιανουαρίου 2015 σε δεύτερο βαθμό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη για την υπόθεση της παρουσίας τους στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου του 2013 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης.

Σε εκείνο το δικαστήριο και πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κα. Κοτσομύτη είχε ευθέως παραδεχτεί προς τους δικηγόρους των κ.κ. Μαρινάκη και Θεοδωρίδη: «Πέσατε στην περίπτωση! Δεν έχουμε ιδέα από ποδόσφαιρο»!

Χωρίς, λοιπόν, να έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, κλήθηκε να δικάσει την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Koriopolis! Βέβαια, αυτό, μάλλον... πολύ κακό θα ήταν για τους κατηγορούμενους, παρά καλό!

Παρ' όλα αυτά, η κ. Κοτσομύτη έδειξε στη δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είναι μια ιδιαιτέρως αυστηρή δικαστική λειτουργός και οι κατηγορούμενοι για το Koriopolis θα έβρισκαν σίγουρα τον... μπελά τους!

Εκείνη η δίκη, είχε διεξαχθεί σε πολύ υψηλούς τόνους, με την κα. Κοτσομύτη να πιέζει ασφυκτικά τους μάρτυρες ώστε να βγάλει σωστά και ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο εκείνου του τελικού.

Χαρακτηριστικά ήταν τότε, τα λόγια της προς τον διαιτητή του τελικού, Θανάση Γιάχο:

«Και μόνο που θα δει κάποιος τον Μαρινάκη μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε. Μπορεί ο Μαρινάκης να θέλει να δώσει χρήματα. Να σας βάλει 50 χιλιάρικα στην τσέπη. Γιατί του επιτρέψατε να έρθει; Δεν αρκεί να είστε τίμιος κύριε, πρέπει και να φαίνεστε τίμιος. Στα 500 μέτρα απόσταση έπρεπε να τους έχετε ώστε να μην δώσετε δικαιώματα».

Προσέξτε επίσης τον διάλογο που είχε τότε με τον Γιάχο:

-Γιατί ο Μαρινάκης σας είπε να παίξετε 50-50; Δεν παίζατε 50-50; Δεν ήταν καλή η διαιτησία σας; Τι του απαντήσατε όταν σας το είπε;.
-Του είπαμε «ευχαριστούμε πολύ».
-Μα το «παίξτε 50-50» είναι προστακτική. Γιατί δεν τον ρωτήσατε «δεν παίζουμε δίκαια»;
-Είναι κάτι συνηθισμένο. Το λένε όλοι. Μας παροτρύνουν για το αυτονόητο.
-Αυτό δεν σας προσβάλει; Μήπως το 50-50 που σας είπε, λειτούργησε έτσι ώστε να μην δώσετε το πέναλτι; Σας δημιούργησε κάποια ανασφάλεια;
-Ούτε καν το είδα το πέναλτι. Δεν αισθάνθηκα ότι με απειλεί κανείς.

Η κα Κοτσομύτη, εξάλλου, πίεσε πολύ όλους τους μάρτυρες για το κατά πόσο συνηθίζεται να κατεβαίνει ένας πρόεδρος στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο.

Εν τέλει, όμως, η δικαστής αθώωσε τους Μαρινάκη, Θεοδωρίδη! Η αθωωτική απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (2-1), όμως η καταδικαστική ψήφος δεν ήταν δική της, αλλά της εκ δεξιών της. Μάλιστα, σε εκείνη τη δίκη, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν να κηρυχτούν και οι δύο κατηγορούμενοι ένοχοι!

Η Ελένη Κοτσομύτη «πέταξε» τελικά από «πάνω της» το Koriopolis και οι κατηγορούμενοι μάλλον ανακουφισμένοι πρέπει να αισθάνονται.

http://www.sdna.gr/podosfairo/dikastikes-apofaseis/article/191449/eixe-athoosei-ton-marinaki-i-dikastis-toy-koriopolis