03 Απριλίου 2016

Μπαμπάς μέσω… skype o Βαρουφάκης – Τι αποκαλύπτει για τη νύχτα στο κελί!

Δύο ξεχωριστές ιστορίες αφηγήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο ένθετο περιοδικό της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Όπως αποκάλυψε είχε συλληφθεί σε ηλικία 14 ετών από τη χούντα, επειδή μοίραζε φυλλάδια, με αποτέλεσμα να περάσει ένα βράδυ στο κρατητήριο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πατέρας του αποφάσισε πως ο γιος του θα ήταν πιο ασφαλής στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια εξιστορεί πως το 1988 μετέβη στην Αυστραλία, όπου και γνώρισε την πρώτη σύζυγό του. Το ζευγάρι γύρισε στην Ελλάδα αλλά χώρισε το 2005, με τη νεογέννητη κόρη τους, Ξένια, να επιστρέφει στην Αυστραλία με τη μητέρα της.

«Τα πρώτα χρόνια του χωρισμού με την Ξένια ήταν απαίσια. Εν μέρει τη μεγάλωσα μέσω skype. Είχε μια οθόνη στο κρεβάτι της σε ηλικία δύο ετών και συνήθιζα να της διαβάζω ιστορίες και να τη βλέπω να αποκοιμιέται» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είμαι μία πολύ κακή διαφήμιση του Skype», συμπληρώνει γελώντας, σημειώνοντας πως πλέον βλέπει την κόρη του 4 με 5 φορές το χρόνο.