23 Απριλίου 2016

To χωριό που μηνύει την… κυβέρνηση!


Διορία μέχρι… τη Μεγάλη Δευτέρα δίνει η Ειδομένη και οι κάτοικοί της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειδάλλως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά που αυτή τη φορά θα έχει συγκεκριμένο αποδέκτη! Στις αρχές του μήνα ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης είχε καταθέσει μήνυση  κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και σωρεία άλλων αδικημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά οι κάτοικοι της Ειδομένης ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη, Νίκου Τόσκα. «Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση που αυτή τη φορά δε θα είναι κατά παντός υπευθύνου. Έχουν αγανακτήσει πλέον και δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ειδομένης, είναι και του Πολυκάστρου. Ο κόσμος πλέον φοβάται», λέει στην Karfitsa ο κ. Γκουντενούδης.

Της Έλενας Καραβασίλη

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά, αν δεν αλλάξει η εικόνα της Ειδομένης μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, η μήνυση θα κατατεθεί. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα και χειροτέρεψαν μετά το περιστατικό του τραυματισμού πρόσφυγα από όχημα της αστυνομίας. Οι πρόσφυγες έχουν αγριέψει», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς. Η κατάσταση πλέον στην Ειδομένη βρίσκεται εκτός ελέγχου, μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πρόσφυγα. Όλα ξεκίνησαν όταν μεταγωγικό βαν της ΕΛ.ΑΣ παρέσυρε και τραυμάτισε έναν πρόσφυγα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπεσε από μια σκαλωσιά μπροστά στο περιπολικό. Δε σημειώθηκε παράσυρση του πρόσφυγα από το αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ. Το συγκεκριμένο περιστατικό πυροδότηση νέες αντιδράσεις από τους πρόσφυγες, οι οποίοι έσπασαν το συγκεκριμένο όχημα και προκάλεσαν φθορές.

Η απάντηση της αστυνομίας

Σε τυχαίο γεγονός, και συγκεκριμένα σε τροχαίο ατύχημα, οφείλεται, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο σοβαρός τραυματισμός του Σύρου πρόσφυγα. Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο, για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Κιλκίς, το οποίο διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος. Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, ο Σύρος, όπως προκύπτει από κατάθεση συγγενικού προσώπου του, ήταν σκυμμένος έξω από τη σκηνή που διαμένει με την οικογένειά του, ξαφνικά σηκώθηκε απότομα και έπεσε προς τα πίσω, προφανώς, χάνοντας τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα αστυνομικό βαν, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και πάνω σε αυτό χτύπησε ο πρόσφυγας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε ότι δεν είδε τίποτα και απλώς άκουσε έναν θόρυβο. Ο Σύρος φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διερευνήσει, από την πλευρά του, τις συνθήκες τραυματισμού. Από το αρχηγείο της αστυνομίας έγινε γνωστό ότι διεξάγεται και διοικητική διερεύνηση για την υπόθεση, όπως προβλέπεται για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδίδονται εκ των προτέρων ευθύνες στον αστυνομικό.

http://www.karfitsa.gr/2016/04/23/to-xorio-poy-minyei-tin-kyvernisi/