21 Απριλίου 2016

ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΜΕ ΜΕΪΛ! Ο Τσίπρας "ανακοινώνει" την συμφωνία στο Twitter!

Την ώρα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, ένα tweet του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανάβει "φωτιές", αφού ήδη κάνει λόγο για την... επόμενη μέρα!
Αυτό που προκύπτει από το μεσημέρι, είναι πως κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν "δώσει τα χέρια". Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να το κάνει... εμμέσως!

Την διαφαινόμενη συμφωνία ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. «Σχεδόν λευκός καπνός από την διαπραγμάτευση», δήλωσε η κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε ότι μοναδικό αγκάθι είναι το αφορολόγητο. Πρόσθεσε ότι κλείδωσαν και τα κόκκινα δάνεια!

«Υπάρχει σύγκλιση», είπε ανώτατος αξιωματούχος αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και στο ασφαλιστικό. Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, η ελληνική πλευρά διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κυβερνητικές πηγές λένε επίσης, ότι είναι θετικό σημάδι αν οριστεί νέο Eurogroup την άλλη εβδομάδα. Οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν για το Αμστερνταμ όπου θα γίνει αύριο το Eurogroup.

Το "τιτίβισμα" του πρωθυπουργού
Την ώρα, λοιπόν, που επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, ένα tweet στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στέλνει τα... δικά του μηνύματα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για την επόμενη μέρα!

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να γυρίσουμε επιτέλους στην ανάπτυξη", κάτι που δείχνει φανερά πως αναφέρεται στην εποχή μετά τη διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε "τιτιβίσει" και για την έκθεση της Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα και το ελληνικό χρέος.