01 Απριλίου 2016

Γιατροί: Xάνονται ζωές εξαιτίας του Πολάκη

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καταγγέλει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι χρησιμοποιεί τα social media «για να παραπλανά τους πολίτες» - Τον καλεί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της  δημόσιας υγείας

Να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της  δημόσιας υγείας ως οφείλει εκ της θέσεως του καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ εγκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για να παραπλανά τους πολίτες και να συκοφαντεί τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» και του ζητεί αντί άλλων πρακτικών να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε τρία μείζονα ζητήματα που έχουν ανακύψει στο ΕΣΥ.

«Πότε επιτέλους θα στελεχωθούν οι Μ.Ε.Θ. των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, ώστε να μην χάνονται άδικα καθημερινά ανθρώπινες ζωές;  Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί από τη γρίπη H1N1 αν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση και προληπτικός εμβολιασμός του πληθυσμού; Πότε θα μάθει το υπουργείο Υγείας να προκηρύσσει σωστά προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και δεν θα επαναλάβει γκάφες σαν αυτή της 28ης Μαρτίου, όπου ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ