12 Μαΐου 2016

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν είμαι πολυέξοδος ρε γίδια – Μου πληρώνετε μόνο 1000 ευρώ ενοίκιο

[Για την άλλη περίπτωση που τον κατηγορεί ο ΒΗΜΑτοδότης (εκτός των καθημερινών ελληνοποιήσεων Αφρικανών και Ασιατών) μούγγα! Γιατό ότι δηλ. έδωσε χάρη σε καταδικασμένη απατεώνισσα του Δημοσίου προκειμένου να διοριστεί ... νηπιαγωγός!]

Διευκρινίσεις έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά τα δημοσιεύματα για το ποσό που δαπανά για την κατοικία του.

Οπως έγραψε ο «Βηματοδότης» στη «Διαύγεια», υπάρχει δαπάνη του κ. Παρασκευόπουλου «που τιτλοφορείται «Δαπάνες - Εξοδα διαμονής υπουργού» και φαίνεται να αφορά ενοίκιο (;) ύψους 7.000 ευρώ. «Μα πού μένει ο υπουργός; Με έχει φάει η περιέργεια».

Απαντώντας ο υπ. Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι το εν λόγω ποσό των 7.000 ευρώ αποτελεί «αναδρομική καταβολή δαπανών διαμονής εκτός τόπου κατοικίας ενός επταμήνου κι όχι, φυσικά, μηνιαίο ενοίκιο οικίας».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Επειδή για πολλοστή φορά ανακυκλώνονται δημοσιεύματα σχετικά με τα οικονομικά μου, υπό τον αβάσιμο τίτλο "ένας πολυέξοδος υπουργός", οφείλω να ενημερώσω για τα εξής:
Το αναφερόμενο στα δημοσιεύματα ποσό αποτελεί αναδρομική καταβολή δαπανών διαμονής εκτός τόπου κατοικίας ενός επταμήνου κι όχι, φυσικά, μηνιαίο ενοίκιο οικίας, όπως αφήνεται να εννοηθεί. Το συγκεκριμένο επίδομα προβλέπεται νομοθετικά για τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που εκλέγονται ή κατοικούν στην περιφέρεια.