20 Μαΐου 2016

Το νέο αφήγημα Μαξίμου για γέλια: «Μόνο τα μισά έσοδα του Υπερταμείου θα πηγαίνουν στο χρέος».. ΝΑΙ ΡΕ ΣΤΟΚΟΙ! ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ'ΤΑ 100 ΔΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ!

[Γελάει ο κόσμος με τα 2 επιχειρήματα που χρησιμοποιούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα. Το πρώτο είναι τελείως γελοίο: "Η περισσότερη περιουσία που μπαίνει στο υπερταμείο δεν μπαίνει για πώληση αλλά για αξιοποίηση"... και γιατί δεν την αξιοποιείτε μεμονομένα αλλά πρέπει να τη βάλετε όλη σε ένα Ταμείο είναι η απορία ακόμα και των γιδιών! Το δεύτερο παραμύθι είναι πιο tricky:
"Τα μισά έσοδα του Υπερταμείου θα πηγαίνουν στο χρέος και τα υπόλοιπα στην «ανάπτυξη» ενώ τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ πήγαιναν όλα στο χρέος"! Σοβαρά ρε καραγκιόζηδες; Δηλ. το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλούσε περιουσία 10 δις που θα πήγαιναν στο χρέος και τώρα βάλατε στο Υπερταμείο για ξεπούλημα περιουσία 100 δις εκ των οποίων τα 50 θα πάνε στο χρέος... τι είναι πιο συμφέρον (σύμφωνα με τη λογική σας που θέλετε να μας το παίξετε ότι εσείς δεν πληρώνετε το χρέος); Τα 10 δις του ΤΑΙΠΕΔ ή τα 50 δις του Υπερταμείου;]

Εξηγήσεις για το υπερ-Ταμείο το οποίο συγκέντρωσε την μήνιν όλων των κομμάτων στη Βουλή, έδωσε το Μαξίμου.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που θα πάνε στο υπερ-Ταμείο δεν θα πωληθούν απαραιτήτως αλλά θα… αξιοποιηθούν. Δηλώνει δε ότι το 50% των εσόδων θα πάνε σε επενδύσεις και ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου:

«Επειδή η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με το νέο Ταμείο , οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα :

Tα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη. Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν.

Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών».