20 Μαΐου 2016

Απίστευτο «ρουσφέτι» κρυμμένο στο πολυνομοσχέδιο: Βολεύουν «Καρανίκα» με μισθό 3.000€

Απόπειρα τακτοποίησης συγκεκριμένου μετακλητού υπαλλήλου με «φωτογραφική» διάταξη

Ακραίος παραλογισμός και προχειρότητα ή απόπειρα τακτοποίησης συγκεκριμένου μετακλητού υπαλλήλου με «φωτογραφική» διάταξη;

Σύμφωνα με το άρθρο 63 του πολυνομοσχεδίου στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων συνίσταται μια επιπλέον θέση ειδικού συνεργάτη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και θέση Διευθυντή ο οποίος προΐσταται αυτού και η οποία καλύπτεται από έναν εκ των ειδικών συνεργατών.

Όμως, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου η ΓΓΔΕ καταργείται(!) καθώς στην θέση της θα λειτουργεί Ανεξάρτητη Αρχή. Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου καλώντας το υπουργείο Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις.

Πάντως, η ρύθμιση – αν δεν πρόκειται για λάθος – επιχειρεί να βολέψει για περίπου έξι μήνες κάποιον εκλεκτό της κυβέρνησης, χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να λειτουργήσει η ανεξάρτητη Αρχή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εν λόγω ρύθμιση κοστίζει 36.500 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή ο μετακλητός υπάλληλος θα λάβει μισθό και επίδομα για την διευθυντική θέση ύψους 3.000 ευρώ το μήνα.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ