25 Μαΐου 2016

Με τον Ν. Αναστασιάδη συναντήθηκε ο Κυριάκος-Βλέπει και Μέρκελ στις 30 Μαϊου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Μαΐου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον καλό φίλο κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως πάντα, η συζήτηση μαζί του έγινε σε εξαίρετο κλίμα. Ήταν εκτενής και ουσιαστική.
Επικεντρώθηκε στο ζήτημα του Κυπριακού.

Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν.

Λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις.

Η εποικοδομητική στάση και βούληση της Κυπριακής πλευράς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη.

Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκο - Κυπριακή πλευρά.

Οι πρακτικές, όμως, της Άγκυρας - όπως αυτές που είδαμε και τις τελευταίες ημέρες - δεν είναι εποικοδομητικές.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών».

Συνάντηση Μητσοτάκη-Merkel στις 30 Μαΐου

Διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, θα έχει την προσεχή Δευτέρα, 30 Μαΐου, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει και στις επαφές που θα έχει στο εξωτερικό τις θέσεις που διατύπωσε στο εσωτερικό της χώρας, επιμένοντας στην ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη 4% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ θα αναφερθεί και στην επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας με τους πιστωτές με στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.

"Οι θέσεις αυτές επαναλαμβάνονται και εξειδικεύονται και στο εξωτερικό", σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα συμφωνία με τους πιστωτές που θα στηρίζεται σε αναπτυξιακές λογικές και θα είναι εδραιωμένη, όπως είπε, στην αξιοπιστία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξης της ΝΔ.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ζήτημα του υπερταμείου παρέπεμψε στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, σημειώνοντας πως είναι κάτι που όταν η ΝΔ ασκήσει την διακυβέρνηση, θα το ξαναδεί.

Συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής

Το προσεχές Σάββατο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ την Πέμπτη, 2 Μαΐου, ο Πρόεδρος της ΝΔ, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Συνέδριο του ΚΕΔΕ, στη Σάμο θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Απ. Χονδρόπουλος
http://www.liberal.gr/arthro/52734/politiki/2016/sunantisi-mitsotaki-Merkel-stis-30-maiou.html