08 Μαΐου 2016

ΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 50.000 ΛΑΘΡΟ ΕΔΩ! Καμία απόρριψη ασύλου-Κανείς δεν επιστρέφει στην Τουρκία

Από τις 20 Μαρτίου όταν ξεκίνησε τυπικά η συμφωνία με την Τουρκία δεν έχει εξεταστεί ούτε μία αίτηση ασύλου παρά το γεγονός ότι ο νόμος αναφέρει πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 25 ημερών, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι από τα κλειστά κέντρα με μοναδική προϋπόθεση να μην εγκαταλείπουν το νησί όπου κατέθεσαν την αίτηση ασύλου.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης στις 20 Μαρτίου πανηγύριζαν για τη συμφωνία  ΕΕ – Τουρκίας υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα με την προσφυγική κρίση τελείωσαν, πως η κατάσταση ήταν πλέον διαχειρίσημη.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της οι οποίες έχουν φέρει ολέθριες συνέπειες για την χώρα.

Η ανησυχία των πολιτών στα ακριτικά νησιά αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται η εγκληματικότητα. Στη Χίο καταγράφονται καθημερινά κλοπές από αλλοδαπούς οι οποίοι μπαίνουν στα μαγαζιά ανά παρέες δύο και τριών ατόμων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αρπάζουν κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Στη Σάμο το πλιάτσικο σε αγροτικές καλλιεργείς προξένησε ζημίες που ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ. Στη Λέσβο οι κάτοικοι είναι ανάστατοι  καθώς αυξάνονται καθημερινά οι κλοπές σε καταστήματα, σε σπίτια, οι αρπαγές τσαντών και κινητών τηλεφώνων, ενώ οι αλλοδαποί έχουν προξενήσει ζημίες και σε δημόσιους χώρους.

http://www.liberal.gr/arthro/48287/epikairotita/2016/kamia-aporripsi-asulou-.html