08 Μαΐου 2016

Bild: Ωρολογιακή βόμβα η Ελλάδα

Για ωρολογιακή βόμβα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία σχολιάζει το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, και στην γενική απεργία που έχει παραλύσει την χώρα.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σήμανε συναγερμό!», γράφει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Την Παρασκευή το βράδυ, σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους τους σε δραματικούς τόνους, προειδοποίησε ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φέρει τα επιπλέον προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές …Ο ίδιος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είχε φθάσει στα όριά της.»

«Οι Έλληνες διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό», υποστηρίζει το δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις και η γενική απεργία στην Ελλάδα γίνονται λίγες ώρες πριν τεθεί σε ψηφοφορία το ασφαλιστικό.

«Η ψηφοφορία είναι μια δοκιμασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Η κυβέρνησή του έχει μια εύθραυστη πλειοψηφία 153 βουλευτών σε σύνολο 300 … «Στην Ελλάδα, οι συντάξεις από το ξέσπασμα της σοβαρής οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια μέχρι σήμερα, έχουν «κοπεί » δώδεκα φορές. Παρ “όλα αυτά, το σύστημα παραμένει εύθραυστο», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.