26 Μαΐου 2016

Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει το… χούι του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Σε μία από τις σπάνιες – πλέον – συνεντεύξεις του ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα 98 του μιλάει στην Athens Voice για τη ζωή του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκαλύπτοντας άγνωστο παρασκήνιο αλλά και το… χούι που μοιράζονταν οι δύο τους.

Συγκεκριμένα (Γνώρισα) «Και την ανθρώπινη (σ.σ. πλευρά του Κων/νου Καραμανλή)και τα χούγια του. Σ’ ένα μάλιστα συμπίπταμε. Εγώ συνηθίζω πάντα να κόβω τη μέρα μου στη μέση και να κάνω μια σιέστα. Ε, οι μόνοι άνθρωποι στο Παρίσι που κοιμόντανε το μεσημέρι ήμουνα εγώ και ο Καραμανλής. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Τον Κυριάκο και την Ντόρα. Με τη Μαρίκα δεν τα πήγαινε καλά, γιατί η Μαρίκα είναι γλωσσού, δεν του χάριζε και ο Καραμανλής ήταν δύσκολος. Αλλά ερχόταν πολύ συχνά στο σπίτι μας να φάει. Του άρεσαν πολύ οι χορτόπιτες και το αγαπημένο του γλυκό ήταν ο μπαμπάς με το ρούμι. Έπινε μόνο κόκκινο κρασί, ακόμα και με το ψάρι, προς μεγάλη απελπισία των Γάλλων σομελιέ. Κάναμε και εκδρομές, πήγαμε μαζί στη Νορμανδία».