10 Μαΐου 2016

Πρόστιμο για τον ΣΤΟΚΟ οδηγό που ήθελε να κατεβάσει τυφλή με σκύλο από το λεωφορείο

Αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο διοικητικό πρόστιμο θα έρθει ο οδηγός του λεωφορείου ΟΑΣΑ, ο οποίος ανάγκασε μια τυφλή να κατέβει από το λεωφορείο λόγω του σκύλου – οδηγού της.

Η γυναίκα ανέβηκε με τον σκύλο της στο όχημα, όμως ο οδηγός όχι μόνο της είπε να κατέβει, αλλά κάλεσε και την αστυνομία, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι αυτός έχει άδικο και αυτό που έκανε είναι ενάντια στους κανόνες, οπότε και θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.

Δείτε τις λεπτομέρειες που δημοσιοποίησε η σελίδα του facebook «Άνθρωπος και Σκύλος»:

«Σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12, η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο οδηγός λεωφορείου (της γραμμής 461 με κατεύθυνση από την οδό Παπανικολή προς τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου) της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της ουσιαστικά τα «μάτια» της, δηλαδή την σκυλίτσα-οδηγό της, την γνωστή σε πολλούς Μέη.

Η Ιωάννα, που μίλησε με διαχειριστή της σελίδας μας Α&Σ, μας ανέφερε πως ο οδηγός της είπε πως το σκυλί έχει ανέβει παράνομα επειδή δεν φοράει φίμωτρο. Εκείνη βέβαια δεν κατέβηκε, αλλά δύο στάσεις πριν τον προορισμό της αντιλήφθηκε (καθώς δεν βλέπει) ότι ο οδηγός είχε σταματήσει και μιλούσε με αστυνομικούς.

Η κατάληξη βέβαια ήταν ο οδηγός να ζητάει συγνώμη, και ακόμα και οι αστυνομικοί να προσπαθούν να την μεταπείσουν για να γλιτώσει το διοικητικό πρόστιμο ο οδηγός. «Με παίρνουν από τον ΟΑΣΑ και μου λένε να ξεχάσω το περιστατικό επειδή ο οδηγός είναι πολύτεκνος. Και εγώ όμως είμαι τυφλή, και δεν αντέχω άλλες ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον μου», πρόσθεσε.