09 Μαΐου 2016

Μαλλιά-κουβάρια οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα Ολυμπιακά ακίνητα

Το «πράσινο» του Φίλη στην τροπολογία για την εκχώρηση των ακινήτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκάλεσε κυβερνητικές τριβές - Αντιδρούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν την ενοποίησή τους με το μεγάλο έργο του ιδρύματος Νιάρχου

Μαλλιά κουβάρια έγιναν για ακόμα μια φορά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αυτή τη φορά για την εκχώρηση των Ολυμπιακών ακινήτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, ο υπουργός Νίκος Φίλης έκανε αποδεκτή βουλευτική τροπολογία που είχαν καταθέσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ζητούσαν την εκχώρηση Ολυμπιακού Ακινήτου στο Φάληρο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές σε συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Μέγαρο Μάξιμου έφεραν τη ρύθμιση προκειμένου τα συγκεκριμένα ακίνητα να χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή μεγάλων δικών, όπως των μελών της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο η απόφαση προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις, καθώς ο χώρος σχεδιαζόταν να ενοποιηθεί με το μεγάλο έργο του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και έτσι να αξιοποιηθεί.

Όμως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ με τους βουλευτές να απειλούν με καταψήφιση. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά απέσυραν τις ενστάσεις τους με την υπόσχεση ότι η διάταξη θα τροποποιηθεί προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Όμως οι συμφωνημένες αλλαγές δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα χθες κατά τη συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης να καταθέσει τροπολογία ζητώντας την κατάργηση της τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του κ. Κόκκαλη δεν έγινε αποδεκτή, αυτό ωστόσο όπως φάνηκε δεν στάθηκε ικανό για να διαρρήξει κυβερνητική συνοχή, καθώς οι καρέκλες της εξουσίας αποτελούν ισχυρή συγκολλητική ουσία.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ