09 Μαΐου 2016

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταπέλτης κατά Καμμένου!

Ο πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλά κρατεί. Μετά την τροπολογία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Κόκκαλη, με την οποία ζητούσε την κατάργηση τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία είχαν οι ίδιοι ψηφίσει(!), ένα νέο επεισόδιο οξύνει το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

Ερώτηση - “καρφί” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Γιώργος Δημαράς προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των προμηθευτών σίτισης των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της ερώτησής τους θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές των προμηθευτών και των προμηθειών που έχει αναλάβει και κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επικαλούνται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» που κάνει λόγο για ανεπαρκή σίτιση των προσφύγων και καταγγέλλουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εκτός από περιορισμένες ποσότητες τους έχουν διανεμηθεί και χαλασμένα / αλλοιωμένα τρόφιμα.

Μια ερώτηση – φαρμάκι αυτή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κυβερνητικό εταίρο υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος για τα θέματα που αφορούν τα κέντρα προσφύγων έχει δεχθεί πολλές φορές τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.
Η συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, πολιτικά φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα για τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των εταίρων που αναπτύσσονται σε αυτή την συμβίωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.