03 Μαΐου 2016

Α ΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΤΟ ΕΥΡΩ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ! Παυλόπουλος:Το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο

«Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: "Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος"» ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Αργους- Μυκηνών.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι: «Συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».