29 Μαΐου 2016

Συριζο-φρένεια: Τώρα στηρίζουν το γαλλικό λαό ενάντια στον «φίλο Ολάντ»!

Απίθανη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «για τον αγώνα του γαλλικού λαού» ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου - «Ξέχασαν» κιόλας τα μέτρα-«γκιλοτίνα» που έφερε στην Ελλάδα ο Κατρούγκαλος

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ηθική της συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των Γάλλων πολιτών ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του -κατά τα άλλα «φίλου» σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ. Όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, πχ με μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσει, κυρίως για το πόσο εύκολα αποκόπτει τους δεσμούς της με την κοινή λογική.

Υιοθετώντας αλά καρτ ένα κινηματικό, αγωνιστικό προσωπείο, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ξαφνικά να ταχθεί υπέρ των συμφερόντων του εργατόκοσμου στη Γαλλία, δηλαδή να πάρει θέση ανοιχτά ενάντια στον Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίον, όχι πριν από πολύ καιρό, υπήρχαν στενοί εναγκαλισμοί και πληθώρα επαίνων.

Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση για το πόσο σοβαρά εκτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων, είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε εκκωφαντική σιωπή όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-γκιλοτίνα Κατρούγκαλου. Και επομένως, πρόκειται περί κραυγαλέου θράσους όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων» και διατρανώνει πως «πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των Ευρωπαίων εργαζομένων και των Ευρωπαϊκών λαών». Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει νοερά στα οδοφράγματα μαζί με το λαό στη Γαλλία, ενώ στην Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στον σφαγιασμό των εργαζομένων. Αλλιώς, όπως θα το περιέγραφε και ο αρχαιομαθής θυμόσοφος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι «και τίκτων, και παρθενεύων».

Η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα του γαλλικού λαού
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ. Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Το Γραφείο Τύπου, 29/5/16