10 Μαΐου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Εξαφάνιση του Μπεν: Οι Βρετανοί αστυνομικοί αποκαλύπτουν τι τους έφερε ξανά στην Κω

Προσφέρεται αμοιβή 12.500 ευρώ σε όποιον δώσει νέες πληροφορίες για το αγοράκι που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991

Στο ακριβές σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991, σε ηλικία μόλις 21 μηνών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο Άγγλοι αστυνομικοί που έφτασαν χτες στην Κω, προκειμένου να ανοίξουν έναν νέο κύκλο ερευνών για τον εντοπισμό του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν σε ντόπια και ξένα ΜΜΕ οι Άγγλοι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή πιστεύουν ότι γνωρίζουν κάτι, να επικοινωνήσουν μαζί τους. Μάλιστα, διαβεβαίωσαν τους κατοίκους του νησιού ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Τζον Κάζινς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, με τον συνάδελφό του έχουν δεσμευθεί να βρουν απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν.

«Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων των αστυνομικών


Όπως ανέφερε, με τον συνάδελφό του βρίσκονται εδώ επειδή πιστεύουν ότι κάποιος τωρινός ή παλιός κάτοικος του νησιού έχει πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση του αγοριού. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι «η υπόθεση δεν είναι της Βρετανικής αστυνομίας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα της Ελληνικής Αστυνομίας» και τόνισε ότι βρίσκονται εδώ σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές.

Οι Άγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν επίσης σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε «ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος».

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ερευνών, η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα ελληνικά ή αγγλικά. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( ελληνικά/αγγλικά), 6951040217 (ελληνικά/αγγλικά), 6951040226 (αγγλικά).

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγγλική ομάδα έρευνας στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk.

Κατά την παραμονή τους στην Κω, οι αστυνομικοί θα επισκεφτούν κατοίκους, θα μοιράσουν και θα τοιχοκολλήσουν φυλλάδια σε πολυσύχναστα μέρη.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: kosvoice.gr