05 Μαΐου 2016

Η πασχαλινή χάρη που ζήτησε ο Τσίπρας αλλά δεν… σεβάστηκε ο Φλαμπουράρης

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να πέρασε τις διακοπές του Πάσχα χαλαρά και ξέγνοιαστα τόσο με την οικογένεια του, όσο και με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, ωστόσο για να συμβεί αυτό προϋπόθεση ήταν να μην γίνει καμία συζήτηση που να αφορά την πολιτική και τα οικονομικά.

Λογική… απαίτηση, αφού ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι  είχε την ανάγκη να ξεφύγει λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα και τους «πονοκεφάλους» που έχει να αντιμετωπίσει με τα… ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης» κ. Τσίπρας στο δείπνο αμέσως μετά την Ανάσταση ζήτησε παρουσία των υπουργών να μη γίνει καμία αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα. Και το σεβάστηκαν οι πάντες.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φράση που έλεγε συνεχώς ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ότι «αυτή η άνοιξη είναι του Αλέξη».

Τα παιδιά φαίνεται πως έδωσαν μια πιο χαρούμενη νότα στην όλη παρέα και «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα. Το… χεράκι του όμως έβαλε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τους ψυχαγωγήσει με τα ανέκδοτά του.

Αφήστε που ήταν και τα παιδιά εκεί και είχε δημιουργηθεί μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Η οποία έφθασε στο αποκορύφωμά της όταν ο Ευ. Τσακαλώτος άρχισε τα… ανέκδοτα. Πώς τα έλεγε ο άνθρωπος; Όλοι γελούσαν, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει ταλέντο στα ανέκδοτα.