15 Μαΐου 2016

Απίστευτο βίντεο: Ελικόπτερα του Άσαντ βομβαρδίζουν πρόσφυγες!

Πέντε ελικόπτερα των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έριξαν στους αβοήθητους πρόσφυγες, πάνω από 20 βόμβες

Περίπου 3.000 παιδιά βρίσκονται μεταξύ κατοίκων που βιώνουν μια απίστευτη ανθρωπιστική κρίση στην πόλη Καν Εσιέχ, κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, η περιοχή έχει αποκλειστεί τις τελευταίες μέρες από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό τον έλεγχό τους, αφού τώρα βρίσκεται σε χέρια ανταρτών.

Η πόλη βιώνει έναν απίστευτο αποκλεισμό, με τις τιμές των φαρμάκων, των καυσίμων και τροφίμων, να εκτοξεύονται, λόγω της έλλειψής τους. Το ίδρυμα Τζάφρα, που προσπαθεί να βρει προμήθειες για τον ντόπιο πληθυσμό αναφέρει μια ιδιαίτερα ανησυχτική μείωση σε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και ο δρόμος στην κοντινή πόλη Ζάκια, αποκαλείται «δρόμος του θανάτου» ακριβώς για το εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι που επιφυλάσσει σε όποιον επιχειρήσει να τον διασχίσει.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, από σελίδα του Fecebook που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, καταγράφει σε συγκλονιστικό βίντεο, κάτι που φαίνεται πως είναι ο ανελέητος βομβαρδισμός του προσφυγικού καταυλισμού Παλαιστινίων, που βρίσκεται εκεί, από κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αυτό, πέντε ελικόπτερα των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έριξαν στους αβοήθητους πρόσφυγες, πάνω από 20 βόμβες, σε μια περιοχή που βρίσκονται πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι. Συγκεκριμένα, στον καταυλισμό, οι πρόσφυγες είναι παντελώς αποκλεισμένοι, καθώς οι δρόμοι προς τη Δαμασκό, έχουν αποκλειστεί από το 2013.