22 Μαΐου 2016

Ψήφισαν γελώντας τα πάντα-Πλην Κατριβάνου που είπε «Οχι» σε ξεπούλημα και κόφτη και διαρρέουν ότι θα παραιτηθεί

153 «ναι» επί της αρχής μεν... αλλά με 152 πέρασαν τα «μέτρα σφαγείο» - Δεν ψήφισε ταμείο και κόφτη η βουλευτής Β' Αθηνών - Ναι με τη δεύτερη από τη βουλευτή Λαρίσης

Με «ρήγμα» στην ήδη ασθενική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς η βουλευτής Β’ Αθηνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τα άρθρα για το υπερ-ταμείο και την τροπολογία για τον «κόφτη».

Συνολικά καταψήφισε είκοσι άρθρα (από 184 εως 204) που περιγράφουν την σύσταση του υπερ Ταμείου αποκρατικοποιήσεων και των θυγατρικών του και τα περιουσιακά στοιχεία που θα πάρουν και την τροπολογία για τον αυτόματο μηχανισμό.

Η στάση της κυρίας Κατριβάνου αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι από νωρίς το απόγευμα υπήρξαν πληροφορίες για διαφοροποίηση τόσο της ίδιας όσο και της κυρίας Αννας Βαγενά που τελικά εμφανίστηκε με καθυστέρηση στην Ολομέλεια για να υπερψηφίσει.

Για την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει πως το γεγονός ότι η κυρία Κατριβάνου ψήφισε «ναι» επί της αρχής δεν οδηγεί άμεσες εξελίξεις για την διαγραφή της. Ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε ότι η ηγεσία του κόμματος αναμένει τις επόμενες ημέρες την παραίτησή της και αν αυτή δεν υπάρξει τότε ενδεχομένως να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση παραίτησης της κυρίας Κατριβάνου την θέση της θα πάρει ο κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Πάντως, το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής με 153 «ναι» από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε. Τα «όχι» είναι 145 καθώς από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Αδωνης Γεωργιάδης (ΝΔ) και Γρηγόρης Ψαριανός (Ποτάμι).

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ