24 Μαΐου 2016

Ασυλία στους πωλητές της δημόσιας περιουσίας!

Νομική κάλυψη για τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που θα εργάζονται πάνω σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται να ζητούν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα τους στην εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι Υπουργοί της Ευρωζώνης θέλουν να υπάρχει σαφής κάλυψη σε αστικά και ποινικά νομικά ζητήματα από τις ελληνικές Αρχές στους τεχνοκράτες καθώς η ύπαρξη ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων προσδίδει σημαντικά στους στόχους των αποκρατικοποιήσεων.

Το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος και γίνονται συζητήσεις ως προς το μέγεθος της κρατικής περιουσίας που θα κληθεί να αξιοποιήσει. Το  ΔΣ θα διαθέτει πέντε μέλη από τα οποία ο Πρόεδρος μαζί με ένα δεύτερο μέλος θα επιλέγονται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Θυμίζουμε τι είχε γράψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ χθές

Ο Τσακαλώτος και οι ποινικές ευθύνες για το ΤΑΙΠΕΔ

Τις απόψεις της κυβέρνησης έστειλε στον... Ντέκλαν (προφανώς τον κ. Κοστέλο) ο Ευκλείδης (προφανώς ο κ. Τσακαλώτος)

Μπορεί όλοι οι πολιτικοί μας να έχουν εφοδιαστεί με ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, αλλά το «έξυπνο πουλί» από την... εκτύπωση πιάνεται. Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών,Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή με ένα σημείωμα που δημιουργεί απορίες:

Ποιες είναι οι ποινικές ευθύνες των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ;

Ποιο είναι το στέλεχος της κυβέρνησης που έχει τόση οικειότητα ώστε να αναφέρει τον εκπρόσωπο της Κομισιόν με το μικρό του όνομα;

Και... ποιος είναι ο Δημήτρης που απαντά (προφανώς στους δανειστές) για Ελληνικό- Εγνατία- Αεροδρόμια;

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες: