20 Μαΐου 2016

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΗ ΜΑΖΕΨΟΥΝ; Αυλωνίτου ντοπέ: Τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει επώδυνα μέτρα, αλλά «έχουμε τη γλύκα της επίγνωσης ότι η χώρα προχωράει μπροστά στις σταθερές ράγες της ανάπτυξης»

Αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρά μέτρα, αλλά έχουμε τη γλύκα της επίγνωσης ότι η χώρα προχωράει μπροστά στις σταθερές ράγες της ανάπτυξης, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η Ελένη Αυλωνίτου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση ακολουθούσε όσα προτείνει η αντιπολίτευση, τότε θα επέρχονταν μαζικές απολύσεις αντί για αυξήσεις φόρων και ερμήνευσε την κυβερνητική πολιτική ως τη μετάβαση στην ανάπτυξη.

Σχετικά με τη σύσταση του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων -τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών- και τις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν, η κυρία Αυλωνίτου επιχείρησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και που θα διαχειρίζεται την κρατική περιουσία κατά τα δανεικά πρότυπα. «Κάθε πλευρά θα ασκεί βέτο στην άλλη» τόνισε κυρία Αυλωνίτου, επισημαίνοντας ότι θα υλοποιείται καμία απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών.