21 Μαΐου 2016

Δένδιας: Με απογοήτευσε ο Τσακαλώτος, είναι λίγο χ@σμένος-Τσακαλώτος: Δεν κάναμε συμφωνία "ότι να'ναι"!

«Πρέπει να σας πω ειλικρινά ότι με απογοήτευσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τον θυμάμαι πολύ πιο ορμητικό. Πολύ πιο αισιόδοξο. Πολύ πιο καυχόμενο για τα επιτεύγματα της "πρώτης φοράς Αριστεράς"», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σήμερα τον είδαμε μετρημένο και επιφυλακτικό. Ξεκίνησε την τοποθέτηση του από το ζήτημα του χρέους. Μας είπε λίγο πολύ, μας προετοίμασε να μην περιμένουμε και πολλά. Το ακούσατε καθαρά πίσω από τις γραμμές. Εκεί που παλιά θα είχαμε κούρεμα, οριστική ρύθμιση. Τώρα μας προετοίμασε για κάποια σταθερή διατύπωση την οποία θα δούμε στις 24 Μαΐου», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, στη Βουλή.

«Τον είδα και λίγο απολογητικό για τα θέματα των φόρων», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι είναι γεγονός πως αυτή η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα πάντα.

Ο κ. Δένδιας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι κυβέρνηση της συμφοράς».


Η απάντηση του Τσακαλώτου στον Δένδια

Απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ψηφίσαμε μαζί τη συμφωνία και η συμφωνία λέει για 1% του ΑΕΠ μέτρα που πρέπει να πάρουμε το 2016 και να εφαρμόσουμε το 2016 το 2017 και 2018. Μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνατε εσείς γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα η συζήτηση» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Όταν διαπραγματευόμασταν για το Ταμείο, όλες οι δυνάμεις, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, μας έλεγαν "συμφωνήστε και ελάτε πίσω, μην τολμήσετε να επιστρέψετε αλλιώς". Τι εννοούσατε; Να είναι η έδρα του Ταμείου στο Λουξεμβούργο;», είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός Οικονομικών.

«Η απορία είναι η εξής: έπρεπε να κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, έπρεπε να διαρκέσει 17 ώρες ή να έρθουμε πίσω με συμφωνία "ότι να’ναι" όπως κάνατε εσείς παλιά;» κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δείτε το βίντεο