11 Μαΐου 2016

ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Η μηχανή του Τσίπρα εμφανίζεται και εξαφανίζεται από χρονιά σε χρονιά

Εισοδήματα ύψους 69.324,93 ευρώ εμφανίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση πόθεν έσχες. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές.

Ο κ. Τσίπρας έχει στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων το οποίο απέκτησε το 1996, χωρίς όμως να αναφέρεται ο νομός ή ο δήμος που βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ως αποταμίευση στην Εθνική ο κ. Τσίπρας ανέρχεται στις 6.999,42 ευρώ.
Τι έγινε με τη μοτοσικλέτα του Αλ. Τσίπρα;

Στον πίνακα όπου δηλώνεται η κατοχή ΙΧ αυτοκινήτων, πλωτών ή μεταφορικών μέσων ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι έχει μια μοτοσικλέτα μάρκας BMW, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται και... εξαφανίζεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες χωρίς αιτιολόγηση.

Ενώ στις δηλώσεις που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα και φορούν το οικονομικό έτος 2012 ο κ. Τσίπρας αναφέρει την κατοχή μιας μοτοσικλέτας 652 κυβικών εκατοστών, στο προηγούμενο πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2011 ο σχετικός πίνακας ήταν κενός χωρίς καν να αναφέρεται η πώληση της μηχανής ή η ακινησία της στην περίπτωση που είχε κατατεθεί η πινακίδα κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι η ίδια μηχανή μάρκας BMW με αξία κτήσης 7.200 ευρώ υπήρχε στο πόθεν έσχες για το 2010.