24 Μαΐου 2016

Και η αρμόδια Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αδειάζει Ν. Παππά για τις άδειες

Πλήρως άδειασε την κυβέρνηση αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσαμάκης, σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή,  τόνισε ότι υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να υπάρξουν παραπάνω από πέντε άδειες, αλλά όχι πάνω από δέκα.

«Εκ των όσων γνωρίζω για το φάσμα τεχνικά  θα μπορούσε κανείς να πάει και σε μεγαλύτερη κάλυψη. Υπάρχει τεχνικά  η δυνατότητα, αλλά δεν μπορεί να πάει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεκριμένα ρωτήσει για την έκθεση του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και πόσους σταθμούς ανοικτής εκπομπής πανελλήνιας εμβέλεια αντέχει και χωράει το σύστημα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσαμάκης τόνισε, σχετικά με τον φόρο στο διαδίκτυο, ότι υπάρχουν σκέψεις για αντισταθμιστικά μέτρα. Για παράδειγμα, υπογράμμισε, ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το φθηνό διαδίκτυο στους φοιτητές. «Σημειολογικά επιβολή φορολογίας στο διαδίκτυο πάει ανάποδα από την ευρυζωνικότητα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/52387/politiki/2016/bouli-kai-i-armodia-epitropi-tilepikoinonion-adeiazei-n-pappa-gia-tis-adeies.html