08 Μαΐου 2016

ΧΟΥΝΤΑ ΛΕΜΕ! Βούτσης: Μόνον με αστυνομική συνοδεία εκπρόσωποι επαγγελματιών στη Βουλή-Ο πρόεδρος των δικηγόρων: Πήγαμε να απαγάγουμε βουλευτές;

Πρωτοφανείς καταστάσεις αστυνομοκρατίας - Τρέμουν τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών

Πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές καταστάσεις επικρατούν στη Βουλή καθώς με εντολή του κ. Νίκου Βούτση οι συνδικαλιστές - εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων συνοδεύονται απο 4 και 5 αστυνομικούς στους διαδρόμους του κοινοβουλίου υπο τον φόβο της επανάληψης των χθεσινών επεισοδίων μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρων.

Να σημειωθεί ότι πάντα κατά την διάρκεια κρίσιμων νομοσχεδίων  στην Βουλή προσέρχονται εκπρόσωποι κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων που θεωρούν ότι οι διατάξεις τους θίγουν προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές. Ωστόσο για πρώτη φορά συνοδεύονται από πολυπληθή ομάδα φρουρών της Βουλής σε κάθε τους βήμα.

Το θέμα έθιξε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Ολομέλεια λέγοντας ότι «κάποιοι εκπρόσωποι φορέων έρχονται και τους συνοδεύουν 4-5 αστυνομικοί. Κλείσατε το Μέγαρο Μαξίμου με τις κλούβες, κλείσατε τον εθνικό κήπο φοβούμενοι τις πάπιες αλλά να αστυνομοκρατείται το κοινοβούλιο πάει πολύ».

Αμέσως παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος παραδέχθηκε ότι κατόπιν δικών του εντολών αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας εντός του κοινοβουλίου προκειμένου να αποφευχθούν όπως υποστήριξε «στημένες» προβοκάτσιες.

« Χθες έγινε ένα απαράδεκτο γεγονός όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν οξείς διάλογοι στα όρια του μπούλινγκ κατά των βουλευτών εντός της Βουλής» είπε για να συνεχίσει «Δεν έδωσα σημασία παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο και οργίαζαν τα site. Δεν έδωσα συνέχεια επίτηδες επειδή είμαι έμπειρος και δημοκρατικός στο να μην δώσουμε τροφή σε ότι ήδη από εχθές το απόγευμα θέλησαν εντός του κοινοβουλίου να διαδραματιστούν γεγονότα τα οποία σε άμεση επαφή γέμισαν τα site». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην προαναγγελία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να διαγράψει τα μέλη του – βουλευτές που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο ίδιος. «Στα όρια του γκροτέσκο τα επιμελητήρια απειλούν με διαγραφές ανάλογα με την ψήφο τους βουλευτές».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι επεισόδια σαν τα χθεσινά επιχειρείται να συμβούν και σήμερα και πρόσθεσε « Αυτό που επιχειρήθηκε χθες και επιχειρείται και σήμερα να συνεχιστεί με ραντεβού που δίνονται εντός του κοινοβουλίου ενώ μπορούν να δοθούν σε γραφεία κομμάτων στο δεύτερο όροφο της Βουλής Βουλή δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Στο εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη. Δεν είναι αυτός ο χώρος ούτε ο τρόπος. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς μπορούν να πάνε στα ανοικτά γραφεία των κομμάτων να πουν τα αιτήματά τους. Το άλλο δεν θα συνεχιστεί»

Ο πρόεδρος των δικηγόρων απαντά στον Βούτση: Ποιο οργανωμένο σχέδιο; Πήγαμε να απαγάγουμε βουλευτές;

Απάντηση στον Νίκο Βούτση, περί στημένου επεισοδίου δικηγόρων με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε το πρωί στην Ολομέλεια ότι η έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε χθες στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου, μεταξύ δικηγόρων και του Σπύρου Λάππα, ήταν ένα στημένο επεισόδιο.

«Στεναχωρήθηκα που άκουσα τον πρόεδρο της Βουλής να δίνει αυτή την περιγραφή και την αξιολόγηση», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής, μιλώντας στον Real Fm. «Είναι ψευδές. Τι οργανωμένο σχέδιο υπήρχε; Τι πήγαμε, να απαγάγουμε τους βουλευτές;», πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για μεμονωμένο γεγονός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε ακόμη ότι ήταν μια φραστική όξυνση μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη.

«Με νόμιμη άδεια εισόδου 20 πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εισήλθαν στη Βουλή με πρόθεση να συναντηθούν με τους κυβερνητικούς βουλευτές και να τους εκθέσουν την τελευταία στιγμή ποιες είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις από τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού. Κάποια στιγμή υπήρξε μια πολύ έντονη φραστική όξυνση μεταξύ δύο προέδρων και τριών εκπρόσωπων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως έληξε πάρα πολύ σύντομα και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις», ανέφερε ακόμη.