19 Μαΐου 2016

ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ! Είναι είδηση: Καμία πρόκληση στο Αιγαίο από τους Τούρκους σήμερα

Δεν σήμανε κανένας συναγερμός, ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ -  «Μηδενική τουρκική πτητική δραστηριότητα στο FΙR Αθηνών σήμερα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του

Κανένας συναγερμός δεν σήμανε σήμερα στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι δεν προέβησαν σε καμία παράβαση του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ παρατηρήθηκε «Μηδενική τουρκική πτητική δραστηριότητα στο FΙR Αθηνών σήμερα».

Το... φαινόμενο αυτό έρχεται έπειτα από μία σειρά συνεχών προκλήσεων εκ μέρους της Άγκυρας, η οποία επιμένει να μην σέβεται τους κανόνες ασφαλείας και να προκαλεί διαρκώς εμπλοκές με τις ελληνικές Αρμόδιες Αρχές, παραβιάζοντας τόσο τα όρια του εθνικού εναέριου χώρου όσο και τα χωρικά ύδατα προσεγγίζοντας ενίοτε τις ακτές των ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία, προβαίνει συστηματικά, ειδικά το τελευταίο διάστημα, σε όλες τις μορφές προκλητικής συμπεριφοράς σε βάρος της Ελλάδας -από παραβάσεις του FIR Αθηνών μέχρι και υπερπτήσεις πάνω από ακριτικά νησιά- και μάλιστα υπό τα «απαθή όμματα» της Ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, που περιπολεί στο Αιγαίο.

Η αντίδραση της Ελλάδας, σε διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο, μέχρι τώρα υπήρξε λελογισμένη, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.