31 Μαΐου 2016

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΘΑΘΑκης: Το ΕΚΑΣ ΘΑ καλυφθεί από την εθνική σύνταξη-Η λύση για τα κόκκινα δάνεια δεν ΘΑ έχει δημοσιονομικό κόστος

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη, τόνισε o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

O κ. Σταθάκης, ξεκαθάρισε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η εθνική σύνταξη.

Τόνισε, επίσης, ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση, θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Ο υπουργός Οικονομίας, σημείωσε ότι, αύριο-μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η λύση για τα κόκκινα δάνεια δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος»... προφανώς τα δις που έβαλε το κράτος στις ανακεφαλαιοποιήσεις θα τα βάλει ο Σταθάκης απ'την τσέπη του

«Η θέση μας είναι πολύ σαφής. Η λύση που θα βρεθεί θα είναι μια λύση που δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης , μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Αnt1, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου.

«Θα εξαιρεθούν με άλλα λόγια εκείνα τα δάνεια που εν δυνάμει θα προκαλέσουν δημοσιονομικό κόστος» διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης.