03 Μαΐου 2016

Δραματική η κατάσταση που επικρατεί λόγω ΛΑΘΡΟμεταναστευτικού – Συνοριοφύλακες: «Αδιανόητο να μη συνδράμει η Ευρώπη!»

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησαν οι συνοριοφύλακες, για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι είναι ανεξέλεγκτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων τόνισαν πως, ειδικά με την Ειδομένη, η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη.

Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι τζιχαντιστές «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα», όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς. Σημείωσαν, δε, πως έχουν ήδη περάσει αρκετοί από την Ελλάδα, καθώς μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός έλεγχος.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων χαρακτήρισαν, εξάλλου, αδιανόητο το γεγονός οι Έλληνες συνοριοφύλακες να βοηθούν επικουρικά τη Frontex και όχι το αντίθετο.

«Είναι αδιανόητο να συνδράμει η Ελλάδα την Ευρώπη στα σύνορα της χώρας μας, και όχι η Ευρώπη την Ελλάδα», είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισαν πως, ενώ είχαν προσληφθεί και εκπαιδευθεί ειδικά για τη φύλαξη των συνόρων 4.700 άτομα, πλέον, μετά από αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες, έχουν απομείνει μόλις 2.300, ενώ και αυτοί καταλήγουν να ασχολούνται με καθήκοντα άσχετα με την εκπαίδευσή τους.

*Από την στήλη «ΜΑΡΣ» της έντυπης εφημερίδας το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου 2016.